Mădălin Voicu: „Rasiștii sunt oameni bolnavi și fără educație”

Ultima actualizare:

    Deputatul PSD e de părere că rasismul nu își are locul într-o democrațieFoto: Arhiva Click!
Deputatul PSD e de părere că rasismul nu își are locul într-o democrațieFoto: Arhiva Click!

Corturile amplasate în Piața Universității au fost vandalizate chiar de ziua Internațională a Romilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă (8-9 aprilie). Această reacție rasistă a stârnit controverse. Chiar și președintele României, Klaus Iohannis, și-a manifestat indignarea. Poliția s-a autosesizat, ancheat fiind în curs de desfășurare.

Un grup de 10-15 tineri a vandalizat corturile din Piața Universității, în noaptea de vineri spre sâmbătă (8-9 aprilie). Au fost scrise mesaje rasiste la adresa comunității romilor, fapt semnalat și de Klaus Iohannis, care s-a declarat oripilat de aceste reacții. Poliția deschis anchetă în acest caz, fapta fiind, încadrată la articolul 369 al Codului penal „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură și discriminare”, potrivit ziarulring.ro.

Deputatul PSD Mădălin Voicu consideră că astfel de manifestări rasiste sunt inacceptabile într-o țară democratică.

„Avem la noi în țară o formă de barbarie și primitivism”

„Suntem în secolul XXI, iar dacă în acest secol mai există forme de rasism, discriminare, xenofobie ş.a.m.d., înseamnă că avem, cel puţin aici, la noi în ţară, o formă de barbarie şi de primitivism pe care le calific ca fiind de neacceptat. Sunt oameni bolnavi, supăraţi, care n-au educaţie, n-au cultură. Este o chestiune care ţine de unele persoane care nu înţeleg, nu reuşesc şi nu vor să participe la o formă de democraţie, la urma urmei”, a spus Mădălin Voicu, pentru sursa citată. 

El a mai precizat că: „N-avem cum să-i pedepsim, pentru că, din păcate, sunt multe forme de comportament de genul acesta. Ar trebui însă ca guvernul, în primul rând, şi parlamentul să facă mai solid conturul democratic al României, care să nu lase libere aceste manifestări. Ar trebui să existe nişte atitudini punitive faţă de un astfel de comportament. Instrumente există, problema însă este că nu se pun în practică, iar asta arată încă o dată că suntem departe de ceea ce înseamnă o dinamică democratică europeană”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net