Ludovic Orban: ce se întâmplă cu cadrele didactice care refuză să predea online

Ultima actualizare:

    Unele cadre didactice refuză să predea online și invocă Legea Învățământului în sprijinul lorfoto: Shutterstock
Unele cadre didactice refuză să predea online și invocă Legea Învățământului în sprijinul lorfoto: Shutterstock

Premierul Ludovic Orban a anunțat că, pentru dezinfectarea sălilor în vederea și după alegerile locale, cursurile elevilor se vor muta online, nu se vor suspenda. La observația jurnaliștilor că există și cadre didactice care refuză să predea online, premierul a declarat că împotriva acestora vor fi luate ”măsurile legale care se impun în astfel de situații”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a avut, luni dimineaţă, consultări cu autorităţile locale implicate în organizarea alegerilor pentru a decide numărul de zile în care cursurile să se desfăşoare online, pentru pregtirea secţiilor de vot. Premierul a anunţat că nu vor fi suspendate cursurile, ci se vor derula online.

”Doamna ministru a făcut consultări, chiar în cursul zilei de astăzi a avut consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene, pentru a analiza şi a decide care este perioada, nu să se suspende cursurile, şi să fie organizate online, astfel încât să fie organizate localurile secţiilor de votare acolo unde ele sunt organizate în şcoli şi, după ziua votului, să poată să se desfăşoare toate operaţiunile de pregătire a claselor care funcţioneză ca localuri pentru secţiile de vyare”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, citat de News.ro.

Acesta a fost întrebat ce se întâmplă cu profesorii care refuză să intre online, la şcolile unde este scenariul hibrid. ”Nu pot să-mi imaginez că un profesor poate să refuze să predea. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii”.

Citește și:

În ce condiții puteți refuza trimiterea copiilor la școală

Cadrele didactice care refuză să predea online invocă Legea Educației în apărarea lor

Când i s-a atras atenţia că cei care refuză orele online invocă Legea Educaţiei, Orban a declarat că, dacă va fi necesar, legea va fi modificată. ”Dacă va fi necesar să facem modificări, vom face modificări. Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde apar, vom lua măsuri legale, dar marea majoritate a dascălilor se adaptează, se mobilizează şi îşi realizează misiunea pe care o au, cea de a educa copiii, de a le trimite cunoştinţele”.

Alegerile locale au loc duminică, 27 septembrie, iar autorităţile iau în calcul ca toate orele să se deruleze online câteva zile înainte şi după monentul scrutinului, astfel încât să se poată pregăti clasele şi să fie dezinfectate.

Citește și:

Școala online. Cum vor învăța elevii de acasă. Reguli pentru copii, părinți și profesori

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net