Liviu Luca şi-a tras domeniu de 8 hectare din banii angajaţilor

Ultima actualizare:

    În 2011, Liviu Luca  a fost arestat  preventiv pentru  falimentarea  Petrom Service
În 2011, Liviu Luca a fost arestat preventiv pentru falimentarea Petrom Service

Cel mai bogat sindicalist din România fost trezit, luni dimineaţă (22 februarie), de mascaţi. Liviu Luca a fost dus la audieri ca să dea explicaţii cu privire la fondurile pe care este acuzat că le-ar fi deturnat ca să-şi ridice un domeniu impresionant în Prahova. Luca a fost reţinut luni seară

Şi-a clădit averea pe bani furaţi, dar a venit ziua în care Liviu Luca (62 de ani) trebuie să răspundă în faţa legii. Procurorii DIICOT îl acuză că, împreună cu şapte persoane, a constituit o grupare care, în perioada 2005-2009, a prejudiciat PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) cu peste 15 milioane de lei, sumă strânsă şi din cotizaţiile angajaţilor. Banii, care apăreau în acte că fuseseră decontaţi pentru lucrări efectuate la sediul PSV din Bucureşti, au plecat de fapt în buzunarul lui Luca, considerat la acea vreme jupânul sindicaliştilor de la Petrom.

Cu acei bani, spun anchetatorii, şi-ar fi ridicat domeniul impresionant de la Păuleşti, care i-a adus renumele de cel mai bogat sindicalist din România. Acesta se întinde pe aproape 8 hectare, unde au fost ridicate de-a lungul anilor cinci case, piscină interioară, bazin încălzit pe trei niveluri pentru peşti exotici, parc cu foişoare, cramă şi un heliport.

simeon stalpnicul png

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că suspectul Liviu Luca a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat  care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul PSV Company SA (15.591.262 lei). Sumele de bani însuşite în mod fraudulos au fost utilizate pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei Păuleşti, judeţul Prahova, al cărui adevărat beneficiar a fost suspectul mai sus menţionat”, anunţă cei de la DIICOT.

Luca a fost dus, luni, la audieri şi este acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Domeniul a fost percheziţionat toată ziua, la fel şi apartamentele pe care le deţine în Ploieşti. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
turisti blocati png
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net