Lovitură de teatru: Cristian Pomohaci încearcă să redevină preot

Ultima actualizare:

    Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit pe 28 iulie
Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit pe 28 iulie

Când nimeni nu se aștepta, Cristian Pomohaci a contestat excluderea sa din preoție. Potrivit stirdesibiu.ro, preotul-cântăreț așteaptă decizia Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, care va hotărî dacă se va aproba sau nu apelul fostului părinte din localitatea Moșuni, județul Mureș

”S-a depus săptămâna trecută, în termen, un apel la Regisratura Mitropoliei Ardealului. După înregistrare, documentul va fi transmis conducătorului instituției, respectiv IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care va decide  daca va fi repartizat spre studiu,  să vedem toate datele”, a precizat pentru stiridesibiu.ro, Cornel Voinea, inspector eparhial al Mitropoliei Ardealului.

Dacă Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, va decide să se judece din nou, cazul Cristian Pomohaci, atunci se va cere dosarul de la Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia. Acolo, la sfârșitul lunii iulie, s-a decis ca Pomohaci să fie dat afară din preoție, fiind cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.

Chiar dacă pierde, Cristian Pomohaci mai are șanse să redevină preot. Dacă nu va reuși să redevină preot după judecata de la Sibiu, Cristian Pomohaci mai are posibilitatea să facă recurs la Consistoriul Superior Bisericesc.

„Aici e apel. Mai are drept la recurs la Consistoriul Superior Bisericesc, dacă este nemulțumit de hotărârea de aici. Decizia de aici nu este definitivă și executorie”, spune inspectorul eparhial al Mitropoliei Ardealului.

Tribunalul bisericesc de la Alba Iulia l-a caterisit pe Cristian Pomohaci în 28 iulie, de când acesta nu mai are voie să îmbrace haina preoțească.

Ultima apariție publică a lui Cristian Pomohaci în județul Sibiu a fost în calitate de cântăreț de muzică populară, la un festival al oierilor din Jina, când i-a făcut o dedicație de pe scenă, preotului din comună.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moșuni, județul Mureș, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net