Lorin Fortuna, candidatul la Primăria Timișoara, exorciza vedete în direct

Ultima actualizare:

    Lorin Fortuna vrea să treacă de la ezotersim la primărieFoto: captură video
Lorin Fortuna vrea să treacă de la ezotersim la primărieFoto: captură video

Lorin Ioan Fortuna (67 de ani) a fost președintele Frontului Democratic Român și unul din liderii revoluționari din Timișoara. A fost cadru de conducere al Partidului Comunist Român. În 20 decembrie 1989 a fost inițiatorul acțiunii prin care s-a înființat Frontul Democratic Român, devenind președinte al acestei formațiuni politice, de tip front, constituită în condiții de ilegalitate. A fost președintele Consiliului Județean Timiș al Frontului Salvării Naționale de la 23 decembrie 1989 la 12 ianuarie 1990, când a fost forțat să-și dea demisia.

Acum, Lorin Fortuna a intrat din nou în atenția presei după ce și-a anunțat candidatura pentru Primăria Timișoara. Cei de la Vice au hotărât să pună cap la cap câteva informații despre cel care poate deveni primarul unuia dintre cele mai importante orașe din țară.

Este poet

Pe la jumătatea anilor '90, Fortuna s-a apucat de scris poezii. Volumele lui poartă nume dintre cele mai neoriginale: "Farmecul Iluziei", "Rană pe cer", "Mântuire prin iubire", "Moarte și exod".

Era un invitat obișnuit al OTV-ului

Anii 2000 au fost marcați de televiziunile lui Dan Diaconescu: OTV și DDTV, iar proprietarul  și moderatorul emisiunilor și-a găsit în Lorin Fortună un invitat devenit aproape permanent. Partea ezoteric, sfârșitul lumii, șerpilienii și previziunile erau subiectele lui preferate, iar cele două televiziuni i-au oferit spațiul propice de desfășurare. Făcea rugăciuni pentru personalități în viață și decedate, realizând "exorcizări în direct" sau blesteme. Conform lui Fortuna, oamenii buni ca el sunt gorilieni, iar cei care sunt contra lui sunt specii malefice, numite tarantulieni.

Într-un interviu acordat Kamikaze, Lorin a recunoscut că a venit cu bani de acasă pentru a-și susține cei patru ani de emisiuni. "Am tocat două moșteniri", a spus acesta în 2014.

Are site și apare drept bolnav psihic pe pagina lui de Wikipedia

Lorin Fortuna are un site pe care își prezintă crezul
Lorin Fortuna are un site pe care își prezintă crezul

Medicul psihiatru Florin Tudose susține că, cel mai probabil, Lorin Fortuna, care și în preajma Revoluției trecea drept un personaj bizar, suferă de o boală psihică. Boala ar fi putut să fie declanșată de mai mulți factori: alcoolul, o traumă emoțională sau o structură genetică firavă. Psihiatrul îl consideră pe Lorin Fortuna la fel de periculos ca Gregorian Bivolaru, liderul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), deoarece acest tip de lideri sectanți atrag oameni cu un psihic instabil, oameni care în viața de zi cu zi nu sunt luați în seamă de nimeni, notează Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net