Locuințele ANL nu se vor mai vinde. Află de ce

Ultima actualizare:

    Vasile Dâncu este vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţieifoto: arhiva personală
Vasile Dâncu este vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţieifoto: arhiva personală

Vicepremierul Vasile Dîncu, aflat la Carei la manifestările prilejuite de Ziua Armatei, a făcut o declarație care îi va nemulțumi pe mulți români. Locuințele de tip ANL care se vor construi de acum înainte nu vor mai fi vândute către beneficiari, pentru a păstra mereu o rezervă de apartamente sociale sau de urgență. Vicepremierul a pomenit de explozia blocului din Bistrița, în urma căreia 50 de familii au trebuit mutate de urgență, în același timp.

„ANL n-o să se mai vândă pentru că avem nevoie de locuințe sociale. După părerea mea, ideea aceasta că vindem locuințele și după aceea cu banii rezultați construim altele, nu a funcționat. În momentul în care banii ajung la buget nu ți-i mai dă nimeni înapoi”, a declarat Dîncu, citat de Agerpres. Prevederea se găsește déjà în noua Strategie privind locuirea a Minsterului Dezvoltării, care își propune să asigure un stoc de locuințe de necessitate și pentru cazurile sociale din România. Demnitarul a explicat că fiecare oraș din țară ar trebui să dețină un număr de 100 până la 200 de apartamente nelouite, pentru a putea fi ocupate în urma unoe situații de urgență. Dîncu spune că românii, mai ales cei tineri, ar trebui să privească locuințele ANL ca pe unele cu ședere temporară.

„Sunt în dezbatere publică o strategie a locuirii și ceea ce înseamnă o lege a locuinței care se va termina și o vom promova în această toamnă. Sigur va ajunge în Parlament, în înțelepciunea lui Parlamentul va stabili ce este mai bine, dar în principal în România, în acest moment, avem în jur de șapte milioane de familii și opt milioane și ceva de locuințe. În schimb în proprietatea publică, fie a statului fie a comunităților, avem doar 2% din fondul de locuire, ceea ce nu este normal. În caz de calamități, alte lucruri care se pot întâmpla, trebuie să existe locuințe de necesitate, locuințe pentru noile generații”, a precizat vicepremierul.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net