Locuiești la apartament? Ce rase de căței ți se potrivesc

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dimensiunile, nevoia de mișcare, apetitul pentru lătrat și chiar textura părului sunt principalele aspecte de care trebuie să țineți seama atunci când alegeți un animăluț pentru traiul la bloc. Click! vă arată care sunt cele mai potrivite rase!

Conviețuirea cu un animăluț într-un apartament de bloc poate fi dificilă pentru ambele părți, mai ales dacă achiziția companionului nu a fost bine cumpănită. Necuvântătoarele au necesitățile lor și e de datoria stăpânilor să le asigure minimum de confort și îngrijire corespunzătoare. Sunt rase mai pretențioase când vine vorba de condițiile de viață, în timp ce altele se mulțumesc și cu mai puțin. Înainte de a aduce un animal la bloc, asigurați-vă că îi puteți oferi timp suficient pentru plimbări în aer liber, pentru a-și consuma energia și a-și menține starea de sănătate fizică și psihică!


    Bichon Frise
Bichon Frise

Bichon Frisé este un cățel-jucărie cu greutatea de maximum 4-5 kilograme, dar cu o podoabă capilară extrem de bogată. Necesită periaj periodic și tratamente de îngrijire a părului, însă, altfel, este un patruped cuminte și drăgălaș care latră rar, atunci când are nevoie de ceva sau când anunță musafiri.


    Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este un câine mic și liniștit, care adoră să lenevească ore în șir în brațele stăpânului. Are doar câțiva centimetri lungime și o greutate de 2-3 kilograme, așa că nu are nici o problemă să se acomodeze într-un spațiu mic. Are însă nevoie de atenție și nu suportă să petreacă mult timp singur.


    Bulldog francez
Bulldog francez

Bulldogul (englez sau francez). Este un câine care nu se dă în vânt după activitățile fizici, ba e chiar un pic prea leneș față de alți patrupezi din categoria sa. Preferă să stea tolănit pe canapea decât să alerge după mingii prin parc, fapt care îl propulsează în topul listei cu cei mai potriviți câini de apartament.


    Chihuahua
Chihuahua

Chihuahua este un cățel afectuos și inteligent, foarte potrivit pentru traiul la bloc. Este mic, încape într-o poșetă, așa că o tură de dormitor poate fi o activitate sportivă suficientă pentru acest ghemotoc cu blană. Singura problemă e că uneori cățeii din această rasă devin un pic prea ”vocali”, fapt care ar putea să îi irite pe vecini.


    Dog german
Dog german

Dog german este unul dintre cei mai mari căței din lume. Vă mirați că un așa uriaș se află pe lista cățeilor de apartament? Nu îl cunoașteți suficient! În ciuda dimensiunilor sale, Dogul German este un câine pașnic, nu foarte energic, care latră foarte rar, iar toaletarea nu necesită prea multă atenție. Sunt suficiente plimbările ușoare în parc, după care un somn bun pe canapea din sufragerie este tot ceea ce își dorește. Este un câine inteligent, iubitor și atent cu copiii, dar care uneori ”uită” cât este de mare când încearcă să vă sară în brațe sau să se cuibărească într-un fotoliu modest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net