Liviu Dragnea nu scapă de condamnare!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Zi importantă pe liderul PSD Liviu Dragnea. El a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, în aprilie 2016, iar astăzi spera să scape de această pedeapsă. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins cererea lui Dragnea.

UPDATE Ora 14.30 Completul de cinci judecători al instanţei supreme a respins, luni (24 aprilie), contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul ”Referendumul”, apreciind că aceasta este nefondată. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Judecătorii au mai dispus ca Liviu Dragnea să plătească 100 de lei cheltuieli de judecată.

ORA 8.00 Instanţa supremă este aşteptată, luni (24 aprilie), să decidă dacă admite contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul ”Referendumul”, pe motiv că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar, la data motivării, preşedintele completului care a soluţionat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase, scrie news.ro.

Şedinţa Completului de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care va decide dacă va fi admisă contestaţia lui Liviu Dragnea, este programată să înceapă la ora 9.

Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut, în 10 aprilie, aceluiaşi complet, să admită contestaţia la executare a preşedintelui PSD, în timp ce procurorul DNA a cerut respingerea cauzei pentru că nu sunt îndeplinite condiţiile legale.

Instanţa a respins unele solicitări ale avocaţilor lui Dragnea şi a stabilit data pronunţării soluţiei pentru 24 aprilie.

De ce a fost condamnat

În dosarul ”Referendumul”, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare. Potrivit rechizitoriului din dosarul ”Referendumul”, Liviu Dragnea, la data faptelor secretar general al PSD, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu, ”a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”, scrie aceeași sursă.

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net