Liviu Dragnea, atacat pe Facebook. A șters toate comentariile

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea, un lider politic contestat și în mediul online
Liviu Dragnea, un lider politic contestat și în mediul online

Liderul PSD Liviu Dragnea, inițiatorul Legii defăimării, a stârnit dispute pe cea mai utilizată rețea de socializare de la noi. Fiindcă mii de români l-au criticat pentru promovarea unui act normativ care sancționează insultele și afirmațiile care aduc atingere demnității umane, Dragnea a șters toate comentariile acide care însoțeau o postare a sa.

Social-democratul a avut ceva de muncă. Peste 3.000 de comentarii acide, postate la adresa sa pe Facebook, au fost îndepărtate de echipa sa de la partid, pe motiv că erau exprimate într-un limbaj neacademic. Întrebat dacă nu era mai bine să le răspundă celor care l-au criticat pentru această inițiativă, Dragnea a răspuns: „mi-era foarte greu să răspund la 3.000 de comentarii, mai important e să prezint care e realitatea”, relatează Pro TV. Iniţiativa lui Dragnea prevede că oricine se consideră jignit pe criterii de vârstă, apartenenţa sexuală, religie, etnie sau boală poate să reclame în instanţa şi să ceară despăgubiri. Legea trebuia votată de plenul Camerei Deputaţilor, dar opoziţia a contestat-o puternic pe motiv că încalcă libertatea de exprimare. Votul a fost amânat pentru săptămâna viitoare, scrie gandul.info.

Mesajul său de pe rețeaua de socializare nu a fost primit bine de internauți
Mesajul său de pe rețeaua de socializare nu a fost primit bine de internauți

Liviu Dragnea a încercat să dreagă busuiocul pe Facebook, însă s-a lovit de opoziția fermă a internauților. Ei văd în acest proiect de lege o încălcare a libertății de exprimare. Legea defăimării, în varianta inițială, prevede amenzi de până la 100.000 de lei pentru cei care aduc jigniri altor persoane pe criterii de vârstă, apartenenţa sexuală, religie, etnie sau boală, inclusiv pe rețelele de socializare. „Noua lege a toleranței vine în completarea ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anulează această lege și nici nu supra-reglementează domeniul drepturilor. Astfel, legislația nu doar permite, ci și garantează libertatea de exprimare. Ordonanța, pe care – repet - noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie, precum și dreptul la opinie și exprimare”, a fost o parte din mesajul lui Dragnea, care i-a înfuriat pe români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net