Legumele, fructele şi pâinea, mai ieftine cu 10-12%?

Ultima actualizare:

    Mâncarea ar trebui  să fie mai ieftină  din luna august,  după scăderea  TVA în agriculturăFoto: Click!
Mâncarea ar trebui să fie mai ieftină din luna august, după scăderea TVA în agriculturăFoto: Click!

În sfârşit, veşti bune şi pentru români! Guvernul a luat o serie de decizii importante pentru noi, în şedinţa-maraton de marţi. Printre acestea, scăderea TVA la lucrările agricole de la 1 august. Asta înseamnă că legumele, fructele şi pâinea ar trebui să fie mai ieftine cu 10-12%, spun agricultorii.

A fost ultima ocazie să emită ordonanţe de urgenţă şi nu au ratat-o. Membrii Guvernului au stat peste cinci ore să aprobe 19 astfel de acte normative. Peste două zile Parlamentul intră în vacanţă şi, până la reluarea activităţii, în septembrie, Executivul va putea adopta doar ordonanţe simple şi hotărâri de guvern. Spre bucuria noastră, multe dintre reglementările de marţi ne vor face viaţa puţin mai bună. Click! vă prezintă cele mai importante decizii luate până noaptea târziu, de Guvernul României.Premierul Dacian Cioloş a anunţat că, de la 1 august, TVA pentru lucrări agricole, pentru livrarea de seminţe, îngrăşăminte, pesticide şi alte produse necesare însămânţării sau cultivării plantelor în agricultură scade de la 20% la 9%. Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, spune că măsura ar fi în avantajul producătorilor din agricultură şi a consumatorilor pentru că ar însemna o ieftinire a produselor cu 10-12%, scrie news.ro.Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, a anunţat că s-a decis îngheţarea preţului gazelor naturale la 60 lei/MWh, precizând că stocurile necesare pentru iarnă vor fi asigurate.Persoanele care vor apela la legea “casă contra credit”  nu vor plăti impozitul aferent transferului de proprietate imobiliară. Măsura se aplică o singură dată, numai la prima dare în plată, chiar dacă creditul este garantat cu una sau mai multe proprietăţi imobiliare.Instituţiile publice trebuie să ofere metode alternative de plată a serviciilor publice, a amenzilor contravenţionale şi a taxelor şi impozitelor, adică să se poată plăti şi cu cardul sau online.Se va introduce un sistem de supraveghere şi verificare a desfăşurării examenului pentru obţinerea permiselor auto. Proba teoretică se înregistrează video, iar cea practică audio şi video.

Lovitură grea pentru «scriitorul» Dan Voiculescu

Guvernul a hotărât tot în şedinţa de marţi ca, de la 31 august, deţinuţilor să li se reducă 20 de zile din pedeapsă, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice sau al invenţiilor realizate.  Aproape 200 de puşcăriaşi au publicat peste 400 de cărţi, în ultimii trei ani. Cea mai mare “inspiraţie” au avut-o Dan Voiculescu şi Dinel Staicu, care au scris câte 10 lucrări după gratii, în speranţa că vor ieşi mai repede din puşcărie. Până acum, pentru fiecare lucrare scrisă deţinutului i se reduce pedeapsa cu 30 de zile.


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net