Cu 25 de lei iei cele mai bune legume de primăvară

Ultima actualizare:

    Mariana vinde ridichi  în Piaţa Sudului cu  un leu legătura
Mariana vinde ridichi în Piaţa Sudului cu un leu legătura

Au apărut primele legume de primăvară, iar tarabele sunt pline cu ceapă verde, ridichi, praz, salată, urzici, cartofi noi şi verdeţuri. Dacă vrei să pleci la  cumpărături, ar trebui să ştii că preţurile variază mult în funcţie de cât de arătoase sunt produsele. Uite câţi bani trebuie să scoţi din buzunar dacă pleci la piaţă, cum să alegi şi cum să păstrezi corect legumele!

Forfotă mare în pieţe la primele ore ale dimineţii. Vânzătorii încearcă să-şi vândă cât mai bine marfa, clienţii vor să cumpere cât mai ieftin.

Fără succes însă. De când a dat căldura şi au apărut primele legume şi verdeţuri de primăvară vânzătorii parcă ţin cu dinţii de preţuri. Nici vorbă de tocmeală!

2 lei bucata şi cu asta basta! „Acum facem vânzarea cea mai bună, pentru că legumele abia au apărut şi lumea vrea să cumpere. Mai încolo, cine ştie, poate voi da mai ieftin", ne spune tanti Gina, care vindea într-un colţ salată. „Vezi? Eu nu-mi bat joc! Le stropesc cu apă ca să nu se veştejească. Cum să scad preţul? Păi eu le ud degeaba?" Iată care sunt cele mai mici preţuri pe care le-am găsit în pieţe.

Legătura de ceapă verde, 2 lei

Cum se alege?Cumpără ceapă verde cu bulbi albi şi frunzele de o culoare vie, verde. Evită ceapa care are bulbii curăţaţi de coajă şi pieliţă, pătaţi sau loviţi. De asemenea, evită să cumperi ceapă cu frunze veştede, rupte, lovite sau pătate. Apasă uşor pe bulbi: dacă iese un sirop urât mirositor şi de culoare gălbuie înseamnă că interiorul nu este bun.

Cum se păstrează? Ceapa verde se păstrează la frigider, ferită de lumină şi ambalată în pungi de hârtie. Dacă doreşti să o consumi peste un anumit timp, nu o spăla! Apa va afecta frunzele, iar ceapa se va înmuia şi va putrezi.

Salata, 1,5 lei

Cum se alege?Salata verde este ve­­deta sezo­nu­lui. Când cumperi, alege salată tânără, sănătoasă, cu frunzele subţiri şi culoare vie. Evită salata veştejită, cu frunze tăiate, rupte, murdare şi pătate.

Cum se păstrează? Salata se poate păstra într-un loc întunecat şi răcoros cum este frigiderul. Fereşte-o de umiditate sau apă pentru că se va veşteji repede. Salata nu ţine foarte mult timp, aşa că este recomandat să o consumi cât mai repede.

Vrei ridichi? Te costă un leu legătura

Cum se aleg? În primul rând, ridichile trebuie să fie tari, să-ţi dea senzaţia de prospeţime. Evită să cumperi ridichi moi, cu textura încreţită şi pulpa seacă. Ai grijă să nu fie putrezite! Motivul? Mulţi vânzători ţin ridichile în buchete, într-un borcan cu apă, pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp. Frunzele putrezesc şi pot afecta bulbul.

Cum se păstrează? Ridichile se păstrează fără frunze şi fără a fi spălate. Depozitează-le în caserole de plastic închise etanş sau în pungi de hârtie la loc întunecos şi răcoros.

Urzicile, 2 lei punga

Cum se aleg? Cumpără de la piaţă urzici cât mai fragede şi evită-le pe cele care sunt veştede şi foarte închise la culoare. Alege frunze proaspete şi tinere. Înainte de a le prepara, curăţă-le de iarbă şi spală-le de mai multe ori până când apa rămâne curată.

Cum se păstrează? Urzicile nu se spală dacă vrei să le consumi peste o zi sau două. Se depozitează în frigider, în pungi de hârtie. Nu le ţine prea mult la rece pentru că se vor veşteji.

Care sunt cele mai ieftine preţuri

Reporterii Click! au dat o tură prin pieţe, au ales cele mai mici preţuri şi au calculat cât costă un coş cu cumpărături de primăvară.

Mariana vinde ridichi  în Piaţa Sudului cu  un leu legătura
Mariana vinde ridichi în Piaţa Sudului cu un leu legătura

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net