Legile negociate de PSD cu UDMR, retrase

Ultima actualizare:

    Senatul ar fi trebuit să voteze azi legile UDMR
Senatul ar fi trebuit să voteze azi legile UDMR

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi dimineaţă, să retragă de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură, informează news.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Senatului fuseseră introduse trei legi pentru dezbatere şi vot final, legi de maxim interes pentru UDMR şi pe care maghiarii le negociaseră luni cu PSD promiţând la schimb sprijin pentru moţiunea de cenzură.

Una dintre aceste legi viza instituirea zilei de 15 martie ca zi a maghiarilor din România, act normativ care a primit luni raport de adoptare de la comisia de administraţie.

Alte două legi care trebuiau să intre în dezbaterea plenului Senatului vizau modificări la legea educaţiei. Una dintre modificări prevedea finanţarea de către stat a învăţământului superior confesional la universităţile private.

Un ultim act normativ care trebuia să intre la vot marţi în Senat, şi care fusese negociat de PSD cu UDMR în schimbul susţinerii de către maghiari a moţiunii de cenzură, viza examen de capacitate şi Bacalaureat diferenţiat pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale.

UDMR a solicitat plenului Senatului reintroducerea pe ordinea de zi a celor trei acte normative, dar cererea lor a fost respinsă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net