Legea salarizării, amânată cu o săptămână

Ultima actualizare:

    Pirmii bugetari vor pleca cu lefuri mai mari începând cu 1 iulie
Pirmii bugetari vor pleca cu lefuri mai mari începând cu 1 iulie

UPDATE. Legea salarizării unitare va fi luată în discuții după Sărbătorile de Paști. Astăzi ar fi trebuit să ajungă în Parlament, după cum a anunțat aseară ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu dar președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a spus ”stop joc”.

”Eu nu vreau să îl depun astăzi. Să mai stea o săptămână, să meargă la grupuri, să îşi mai dea lumea cu părerea”a declarat Dragnea.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a explicat că proiectul Legii salarizării unitare nu a fost dat până acum publicităţii pentru că tot s-au făcut modificări pe proiect, însă textul legii va intra luni în parcursul legislativ.

”Mâine  (n.r. astăzi) va fi semnată de absolut toţi parlamentarii, noi având foarte multe semnături deja, în jur de 200. Colegii care nu au apucat să o semneze vor avea o şedinţă unită a grupurilor parlamentare ca să mai prezentăm o dată principiile acestei legi pentru cine nu a fost la Sinaia şi vom intra cu ea în Parlament într-o procedură destul de rapidă de dezbatere a acestei legi”, a declarat ministrul, care ținut să precizeze că proiectul  mai poate suferi amendări, inclusiv din partea sindicatelor.

BNR și ASF fără majorări

Legea salarizării unitare vizează toate instituţiile publice, cu excepţia BNR şi ASF.

Primele majorări vor avea loc de la 1 iulie 2017 pentru militari şi poliţişti: soldele de funcţie ale personalului militar cresc cu 20% faţă de nivelul acordat pentru martie 2017, salariile de funcţie ale poliţiştilor se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat în martie 2017.

Creșterile au loc din vară

De la 1 ianuarie 2018 cresc salariile medicilor şi asistentelor, însă lefurile din Sănătate vor rămâne aceleaşi până în 2022 deoarece din 2018 este acordată întreaga creştere salarială prevăzută în lege.

În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, soldelor de funcţie, salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul prevăzut pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2018.

În cazul în care bugetarii au în momentul de faţă salarii mai mari decât cele prevăzute în lege pentru anul 2022 sau devin mai mari ca urmare a majorărilor, se vor acorda drepturile salariale la nivelul anului 2022.

Raportul dintre cel mai mic salariu din sectorul public şi cel mai mare este de 1 la 12.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
cirese jpg
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net