Legea dării în plată, votată în Senat. E inclusă și Prima casă

Ultima actualizare:

    Programul Prima Casă rămâne în vigoareFoto arhiva Click
Programul Prima Casă rămâne în vigoareFoto arhiva Click

Senatul a decis luni (29 februarie) ca Programul Prima Casă să rămână în continuare sub prevederile Legii dării în plată. De asemenea, o altă decizie adoptată a fost amendamentul cerut de BNR care cerea un plafon maxim de 150.000 de euro pentru valoarea imobilelor cu destinație de locuință.

Senatul a votat în unanimitate de voturi Legea dării în plată, acest lucru a însemnat 119 voturi „pentru” și niciunul „împotrivă”, relatează Mediafax. Totuși, decizia finală rămâne în sarcina Camerei Deputaților.

Adoptarea amendamentului cerut de BNR înseamnă în esență că toți cei care au fost creditați pentru imobile în valoare de până în 150.000 de euro, dar nu le mai pot plăti, pot încheia creditul prin returnarea imobilului.

"Aceşti oameni nu au ajuns în această situaţie doar din vina lor. În perioada în care primeai credit doar cu buletinul, băncile au pus toate riscurile în seama debitorilor, profitând de o legislaţie incompletă şi de absenţa unor reglementări ferme ale BNR", a spus Haralambie Vochițoiu, senator UNPR.

"Băncile sunt cele care câştigă din programul Prima Casă. Ce câştigă cetăţeanul? E ajutat cetăţeanul? Banii care se iau la Prima Casă sunt valoarea şi evaluarea e făcută de bancă a imobilului, a casei pe care o cumpără. Deci dacă i se ia casa, nimeni nu pierde un leu. Dar se pierde câştigul, acel profit de 100% care trebuie făcut cu ajutorul statului. (…) Băncile sunt cele care au nevoie de aceste împrumuturi pentru ca să se întâmple programul Prima Casă", a spus Nicolae Vlad Popa, senator PNL.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net