Legătura dintre Marian Munteanu, Securitate și Petre Țuțea

Ultima actualizare:

    Marian Munteanu a făcut cunoștință cu Petre Țuțea datorită unui profesor de la facultateFoto: captură Digi24
Marian Munteanu a făcut cunoștință cu Petre Țuțea datorită unui profesor de la facultateFoto: captură Digi24

Marian Munteanu și-a retras miercuri (20 aprilie) candidatura din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei, dar asta nu înseamnă că nu rămâne în atenția publicului. Niște acțiuni din tinerețe îl urmăresc și acum și nasc semne de întrebare cu privire la o posibilă colaborare cu Securitatea.

În studenție, Marian Munteanu a fost apropiat, pentru câteva luni, de filosoful Petre Țuțea. Relația s-a destrămat când Securitatea și-a băgat coada, anunță adevărul.ro.

Legătura s-a produs datorită profesorului de lingvistică de la Facultatea de Litere din cadrul Universității din București, Ion Coja, unde Munteanu a fost student. Dascălul și alți doi colegi au strâns un grup de 15-16 studenți care să-l viziteze pe Petre Țuțea, prea bătrân și sărac pentru a nu avea nevoie de ajutor. Securiștii erau cu ochii pe filosof și aveau mijloace de interceptare în casa vecină. Acestora li s-a părut că bătrânul făcea propagandă legionară în prezența tinerilor vizitatori și că încerca să le insufle valorile legionare, lucru negat de Coja.

Securitatea i-a chemat la anchetă pe studenții care mergeau la Țuțea pentru ca aceștia să dea declarații. În urma unui memoriu înaintat de profesorul Coja, ancheta s-a oprit la jumătatea drumului, dar Munteanu apucase deja să fie luat la întrebări cu privire la filosof.

Într-un clip publicat pe YouTube, Petre Țuțea este surprins în patul său, bătrân și sleit de puteri, în dialog cu Marian Munteanu. Este crezut că fostul legionar nu era conștient de faptul că este filmat.

Citește pe adevărul.ro ce spunea fostul profesor al lui Marian Munteanu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net