Le chema la spovedanie să le mângâie pe sâni

Ultima actualizare:

    Preotul este acuzat că le punea enoriaşelor întrebări prea intime
Preotul este acuzat că le punea enoriaşelor întrebări prea intime

Scandal, duminică dimineaţă, în faţa bisericii dintr-o comună din Iaşi. Un preot este acuzat de mai multe minore din sat că le pipăia, în zonele intime, când veneau la biserică să se spovedească sau să primească binecuvântare pentru şcoală. Revoltaţi, părinţii au cerut schimbarea preotului.

Enoriaşii din comuna Scobinţi au observat că, de câteva săptămâni, adolescentele de 14 şi 15 ani refuză să mai meargă la biserică. Luate la întrebări, fetele au povestit părinţilor că trec printr-un coşmar de câte ori merg la spovedanie.

Adolescentele susţin că sunt mângâiate pe sâni şi pe fund de către preotul parohiei, Doru Cozma (45 de ani). Mai mult, tinerele sunt întrebate cum preferă să facă sex şi sunt puse să-i arate că nu mai sunt virgine.

Sătenii s-au strâns  furioşi în faţa bisericii,  însă preotul nu a venit
Sătenii s-au strâns furioşi în faţa bisericii, însă preotul nu a venit

Fetele spun că le-a fost teamă să-l reclame pentru că au fost ameninţate de preot că dacă vor spune cuiva nu vor mai intra la liceul din Hîrlău. Revoltaţi, părinţii s-au adunat duminică în faţa bisericii să-i ceară socoteală preotului. Oamenii spun că fiicele lor sunt traumatizate şi că au nevoie de consiliere psihologică. Cei aproape o sută de credincioşi furioşi l-au aşteptat însă, în zadar.

În locul lui Doru Cozma a venit alt preot să ţină liturghia pentru că acesta a dat bir cu fugiţii: a plecat în concediu. Ierarhii bisericii sunt uluiţi de cele auzite, mai ales că parohul era cunoscut ca fiind un preot cu har. Însă mama uneia dintre adolescente susţine că omul chiar şi-a recunoscut faptele. “A venit la noi acasă, şi-a cerut scuze şi ne-a cerut să nu facem scandal”, a spus Niculina Parascheva Ilaş, pentru bzi.ro.Protopopul din Hîrlău a spus că se vor lua măsuri, dacă se adeveresc cele povestite. Până la clarificarea situaţiei, o parte dintre enoriaşi refuză să mai intre în biserică. Nu şi-au pierdut credinţa în Dumnezeu, însă cer insistent ca la parohia lor să fie adus un alt preot.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net