Le-au înghiţit valurile când se plimbau cu salteaua

Ultima actualizare:

    Fetele s-au  aventurat în  marea învolburată
Fetele s-au aventurat în marea învolburată

Vacanţă de coşmar pentru trei fete de 12, 13 şi 14 ani.

Marea agitată nu le-a speriat pe trei adolescente de 12, 13 şi 14 ani, din Piteşti, aflate în vacanţă pe Litoral. Abia aşteptau să facă o baie, aşa că au luat o saltea şi au intrat bucuroase în mare. Distracţia lor s-a terminat însă tragic.

Mult aşteptata vacanţă de vară i-a adus sfârşitul unei fete de 14 ani, din Piteşti. Ea a venit să petreacă în staţiunea Mamaia, la verişoara ei, de 13 ani. Erau nerăbdătoare să se bălăcească în mare, iar joi seara, împreună cu o altă prietenă s-au urcat pe o saltea şi s-au aventurat în apă, deşi curenţii erau foarte puternici.

Vântul le-a dus însă departe, iar fetele au intrat în panică şi au început să strige disperate după ajutor.

Medicii au readus-o la  viață pe fata de 14 ani,  dar ea a murit câteva  ore mai târziu
Medicii au readus-o la viață pe fata de 14 ani, dar ea a murit câteva ore mai târziu

Salteaua s-a răsturnat, iar ele au căzut în apă. Un bărbat aflat la o terasă de pe plajă a văzut agitaţia, a luat imediat un skyjet şi a plecat să le saveze. A reuşit să scoată din apă o fată, în timp ce alta a ajuns înot până la mal. Cea de-a treia fată, de 14 ani, a fost luată cu barca de nişte pescari, dar nu mai respira în momentul în care a fost adusă la mal.

Medicii chemaţi la faţa locului au început manevrele de resuscitare, timp în care mama victimei se ruga, disperată, pe mal, ca fiica ei să supravieţuiască. Şi-a revenit şi a început să respire, iar medicii au transportat-o la Spitalul de Urgenţă Constanţa. Peste noapte, însă, a intrat din nou în stop cardio respirator, iar medicii nu au reuşit să o scoată, din nou, din ghearele morţii. Fata a murit pe patul de spital.

Oamenii spun că dacă ar fi existat salvamari pe plajă, nu s-ar fi întâmplat nenorocirea. Din lipsă de fonduri, aceştia încep să lucreze în Mamaia şi Constanţa abia de pe 1 iulie. 

El este cel care le-a salvat!

„Eram la terasă şi am văzut agitaţie. Am încercat să ajung la ele, dar curenţii erau puternici şi apa foarte rece. Imediat m-am dus şi am luat skyjet-ul. Am intrat în apă şi am apucat să o prind pe una dintre ele. Ea a încercat să o ia şi pe cealaltă, a prins-o de păr, însă, când am pornit, s-a speriat, probabil, şi i-a dat drumul sau a scăpat-o. În urma mea au venit nişte pescari şi au salvat-o pe cealaltă fetiţă cu barca“, a povestit, salvatorul Ciprian Voicu, pentru ”Telegraf”.

Ciprian Voicu
Ciprian Voicu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net