Laurențiu Șerban, medalie de bronz pentru România la Jocurile Invictus

Ultima actualizare:

    Laurențiu Șerban, primul medaliat din delegația RomânieiFoto: Facebook Invictus România
Laurențiu Șerban, primul medaliat din delegația RomânieiFoto: Facebook Invictus România

15 români răniți în Afganistan participă la Jocurile Paralimpice Invictus, o competiție ce durează o săptămână și se desfășoară în Canada, la Toronto. După ceremonia de deschidere de duminică, 24 septembrie, a doua zi a început competiția propriu-zisă. Cu noroc pentru România, căci maiorul Laurențiu Șerban a adus prima medalie pentru delegația noastră.

Acesta a câștigat bronzul în proba de 1500 de metri. Laurențiu Șerban are o proteză la piciorul drept, după ce a fost rănit în 2006, în Afganistan. "Prima medalie a echipei Invictus Romania a fost câștigată luni de maiorul Laurențiu Șerban, care a obținut bronzul la proba de 1.500 de metri. Laurențiu Șerban, căpitanul lotului Invictus România, a fost rănit în Afganistan în anul 2006, în timp ce își scotea colegii dintr-un transportor amfibiu blindat care fusese atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis AGERPRES.

Marți, 26 septrmbrie, este o altă zi plină pentru români: Costi Slăniceanu, Stanciu Costel și Irinel Matei la proba de ciclism Time Trial; Nicolae Grigore și Manaila Eugen la Powerlifting; Iriciuc Ciprian și Paraschiva Dumitru la canotaj în sală la ergometru; Ionel Eugen Bida și Serban Laurentiu la volei din șezut în echipa Uncuenquered alături de luptători răniți din SUA, Ucraina și Olanda.

Prinţul Harry al Marii Britanii a lansat, în 2014, Jocurile Paralimpice Invictus, special pentru militarii răniţi în război. România participă pentru prima dată, cu 15 militari-eroi.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net