La Tulcea se fac nave de croazieră pentru miliardarii lumii

Ultima actualizare:

    În 20 iulie, firma miliardarului a lansat la apă prima sa navă de croazieră, botezată Scarlet LadyFoto: Guliver/ GettyImages
În 20 iulie, firma miliardarului a lansat la apă prima sa navă de croazieră, botezată Scarlet LadyFoto: Guliver/ GettyImages

Uite că şi la noi se poate! Bogătaşii lumii se vor lăfăi în vacanţe pe nave de croazieră produse şi în România. La Şantierul Naval VARD din Tulcea, deţinut de italienii de la Fincantieri, se construiesc componente pentru navele miliardarului britanic Richard Branson.

La Şantierul Naval VARD din Tulcea, acolo unde lucrează peste 5.000 de muncitori, angajaţi permanenţi şi subcontractori, se construiesc componente de nave de croazieră la foc continuu. Printre acestea şi două nave de croazieră pentru Virgin Voyages, compania deţinută de celebrul miliardar Richard Branson. Prima secţiune a fost livrată la Şantierul Naval din Tulcea în luna iulie a acestui an, iar asamblarea finală va avea loc la Şantierul Naval Sestri Ponente, din Genoa, deţinut de Fincantieri. Ea va fi predată în anul 2020 dintr-un total de trei vase comandate de miliardar italienilor de la Fincantieri. 

simeon stalpnicul png

În prezent, la Șantierul Naval VARD din Tulcea, se lucrează la secțiunea pentru al doilea vapor din flota Virgin Voyages, compania lui Branson. Deja, în 20 iulie, firma miliardarului a organizat un eveniment în care a anunțat „botezul” primului vas, Scarlett Lady. 

Cei de la Fincantieri mai dețin și Șantierul Naval VARD din Brăila iar investiția totală a grupului, în România, a fost de 150 de milioane de euro în ultimii 10 ani.

„Noua frontieră pentru VARD s-a deschis în urmă cu trei ani. Din cauza prăbușirii prețului petrolului, am mutat producția dinspre navele destinate industriei de petrol și gaze către navele de croazieră. Vrem ca aceste două şantiere să fie unele dintre cele mai competitive din Europa”, a spus Mauro Leboffe, preşedintele Consiliului de Administraţie al celor două şantiere, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Click! spune

Richard Branson este un magnat britanic care a înfiinţat grupul Virgin prin care controlează peste 400 de companii în întreaga lume. El a pus bazele acestui imperiu în anul 1970 şi a ajuns rapid să ocupe un loc de frunte în topurile miliardarilor realizate de revista Forbes. Afacerile sale valorează 5,1 miliarde de dolari. Branson este implicat în industria feroviară, aerospaţială, în IT şi în cea muzicală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net