La munte ninge până mâine seară. 3 sfaturi ca să nu rămâi înzăpezit!

Ultima actualizare:

    Dacă ai mașina echipată pentru iarnă, vei călători în siguranță
Dacă ai mașina echipată pentru iarnă, vei călători în siguranță

Pe drumurile de munte din nord-vestul și din centrul țării s-a așternut deja zăpadă, iar meteorologii spun că va continua să ningă sau să cadă lapoviță, până miercuri seară. Așa că, dacă pleci la drum cu mașina, trebuie să fii pregătit pentru vreme de iarnă. Click! îți spune ce ai de făcut!

Anvelopele de iarnă sunt esențiale!

Nu numai că riști să primești o amendă usturătoare, dacă ești prins fără anvelope de iarnă în zonele în care a nins, dar acestea chiar nu sunt un moft. Cauciucurile de iarnă trebuie montate înainte de a pleca la drum, astfel încât să ajungi în siguranță la destinație.

Comparativ cu anvelopele de vară sau cele mixte, cauciucurile de iarnă au o aderență mai bună, astfel că distanța de frânare în condiții de carosabil umed, polei, dar și zăpadă este redusă considerabil. Tot grație acestor cauciucuri și al felului în care sunt construite ai șanse mai mici să rămâi blocat pe drumurile înzăpezite. Și asta, pentru că, la ambalarea motorului, roata nu se îngroapă în zăpadă, cum s-ar întâmpla în cazul anvelopelor inadecvate.

Lanțurile pentru roți nu trebuie să-ți lipsească din portbagaj!

Dacă ai drum la munte în aceste zile, nu pleca fără un set de lanțuri antiderapante în portbagaj! De preferat ar fi să ai pentru fiecare roată sau minimum două.

Atenție, însă!. Verifică dacă lanțurile antiderapante se potrivesc cauciucurilor de iarnă pe care le ai deja sau dacă nu cumva este necesar să investești într-unele noi. Cere ajutorul personalului dintr-un service sau de la un dealer autorizat pentru a descoperi cum stau lucrurile.

Totodată, mai ales dacă n-ai mai trecut prin asta până acum, exersează montarea lanțurilor antiderapante înainte ca împrejurările să te oblige să o faci. Astfel, eviți orice fel de probleme, cât și panica și stresul resimțite în cazul în care, cu mașina înghețată și cauciucurile acoperite de zăpadă, te vezi nevoit să instalezi lanțuri antiderapante pentru prima oară.

Nu în ultimul rând, ține cont de faptul că utile sunt și husele antiderapante. Chiar dacă nu sunt la fel de eficiente ca lanțurile metalice, aceste huse din material textil te pot scoate din încurcătură când nu ai altceva la îndemână, întrucât contribuie și ele la sporirea aderenței roților pe un drum înzăpezit sau înghețat.

Ce trebuie să conțină „trusa pentru drum de iarnă”

Pe lângă anvelope de iarnă, lanțuri și huse, ai nevoie și de alte ustensile care te pot ajuta într-o situație dificilă. Așadar, n-ar strica să ai în portbagaj, o pungă cu nisip, o lopată, o racletă, măturică, spray anti-îngheț, cabluri pentru alimentarea bateriei și, de ce nu, o scândură, care te va ajuta să ieși din zăpadă atunci când toțile ti-au rămas blocate.

Nu uita de apă, câteva produse alimentare neperisabile, un termos cu ceai cald, o brichetă, un briceag și o pătură.

De asemenea, e foarte important ca, înainte să pleci la drum, să faci plinul mașinii, ca să nu te trezești că rămâi fără combustibil.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net