La mare, la soare, prețuri amețitoare. Cât trebuie să scoateți din buzunar, din Mamaia până în Vama Veche

Ultima actualizare:

E vârf de sezon pe Litoral, aşa că preţurile au luat-o „razna”. Cu toate acestea, gradul de ocupare a unităţilor de cazare este de aproape 90 la sută, iar foarte multe camere s-au rezervat din timp. Iată ce preţuri se practică, din Mamaia până în Vama Veche.

”Toate preţurile sunt la nivel maxim. Fiecare hotel, în funcţie de plaja de clienţi pe care o are, îşi fixează tarifele”, a explicat pentru adevarul.ro  Dragoş Răducan, vicepreşedinte Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Specialiştii în turism atrag atenţia că în această perioadă este foarte greu să mai găseşti camere libere.

Staţiunea Mamaia, care în ultimii ani s-a extins mult către nord, rămâne în topul celor mai căutate locuri de petrecere a vacanţei, având şi cele mai multe locuri de cazare - 272 unităţi de cazare, cu 26.000 de locuri. Hotel Zenith Mamaia, patru stele, vinde, din 1 august, o cameră pentru două persoane cu 469 de lei pe noapte. Înainte de această dată, aceeaşi cameră costa 325 de lei. Turiştii au inclus în preţ şi micul dejun. La Hotelul Iaki, primele zile din august costă 223 de euro pentru o cameră dublă/noapte. De altfel, pe site-ul hotelului mai erau doar zilele de 2 şi 3 august cu camere libere disponibile. La Hotel Malibu (patru stele) Mamaia, cinci nopţi de cazare, pensiune completă, costă 4.730 de lei pentru două persoane. Ceva mai ieftin este la Hotelul Amiral din aceeaşi staţiune unde un sejur de 5 nopţi, cu toate mesele incluse, costă 3.655 lei/camera dublă. În urmă cu două săptămâni, acelaşi serviciu costa 2.960 de lei. La stele mai puţine (Hotel Naţional Mamaia - două stele) un sejur costă, pentru cinci nopţi de cazare, 2.320 de lei.

Mergând spre sudul litoralului preţurile nu scad spectaculos, Eforie Nord fiind staţiunea unde o noapte de cazare sau un sejur se ridică la acelaşi nivel cu oferta din Mamaia. 435 de euro pe noapte costă un apartament la Hotel Boutique Citadel (cinci stele), în timp ce la Hotel Mondial (patru stele) o noapte cu demipensiune costă 695 de lei. La două stele, preţurile scad la 1.675 un sejur de 5 nopţi/cameră dublă cu pensiune completă.

În Costineşti, la Vox Maris, un sejur de cinci nopţi în vârf de sezon costă 2.595/camera dublă, cu demipensiune, iar la Hotel Forum costă 494 de lei camera pentru o singură noapte, cu pensiune completă.

La Hotel Cocor, în Neptun Olimp, cinci nopţi de cazare îi vor costa pe doi turişti 3.520 de lei şi vor beneficia de pensiune completă, iar la Hotel Insula, în aceeaşi staţiune, o noapte costă 543 de lei pentru o cameră.

În Vama Veche, la Hotel Club D’or, o cameră (economy) se închiriază pentru o noapte cu 286 de lei, iar una de lux cu 524 de lei. Tot în Vamă o să găsiţi multe variante de cazare în camere la curte: 100-150 de lei pentru o persoană/zi.

Preţurile la cazare pe litoralul românesc vor începe să scadă după data de 20 august, dar în mod simţitor acest lucru se va întâmpla după 1 septembrie.

Averi pe 4 roţi

Nu e salon auto, e parcarea unui hotel de lux din Mamaia Nord!

Fotoreporterii Click! au surprins, frumos aliniate, trei mașini în valoare totală de aproape 5 milioane de euro:  un Bugatti, un Ferarri și un Rolls Royce de toată frumusețea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net