La ce să fii atent dacă vrei să pleci la mare cu bani puţini

Ultima actualizare:

    A început programul «Litoralul pentru toţi»!
A început programul «Litoralul pentru toţi»!

Veste bună pentru cei care nu au bani pentru o vacanţă la mare pe perioada verii! Pe 15 mai s-a dat startul programului „Litoralul pentru toţi”, care îţi oferă cazare la preţuri mai mici şi cu până la 30% faţă de cele practicate în plin sezon. Atenţie, însă! Deşi ofertele sunt atrăgătoare, gândeşte-te de două ori înainte de a cumpăra un bilet! Iată de ce să ţii cont pentru un sejur perfect!

Anul acesta, ediţia de primăvară a programului „Litoralul pentru toţi” a început pe 15 mai şi va dura până pe 18 iunie. În toată această perioadă preţurile practicate de hoteluri sunt mult mai mici, oferind tuturor şansa unei vacanţe la mare. Însă, înainte de a alege perioada în care vrei să pleci, staţiunea şi hotelul, va trebui să faci câteva verificări. Asta, ca să te asiguri că vei prinde vreme frumoasă, că vei beneficia de linişte, relaxare şi servicii de calitate. 

  • Cum va fi vremea? Este foarte important ca în perioada în care te afli la mare vremea să fie de partea ta. Alege perioada în care vei pleca în concediu după ce te interesezi cu privire la starea vremii. În acest fel, nu vei avea surprize neplăcute. Să nu uităm faptul că în luna mai şi iunie vremea poate fi capricioasă, iar temperatura apei mării este mai scăzută decât în luna lui cuptor. Este un sfat foarte important, de care ar trebui să ţii cont. În caz contrar, rişti să prinzi zile cu ploaie şi vreme rece. 
  • Staţiunea e în renovare? Înainte de deschiderea sezonului estival, hotelurile, pensiunile, restaurantele şi terasele sunt, cele mai multe dintre ele, în renovare. Recomandat este ca atunci când alegi staţiunea în care vrei să-ţi petreci vacanţa să te interesezi dacă în această perioadă se efectuează anumite lucrări de construcţii. Poţi întreba acest lucru chiar la recepţia hotelului unde ai dori să te cazezi. Atenţie! Chiar anumite aripi ale hotelului pe care îl alegi pot fi în renovare. În acest caz, vei avea parte de foarte mult zgomot. Imaginează-ţi cum este să te trezeşti dimineaţa în zgomote de ciocan, târnăcoape sau în gălăgia făcută de muncitori. 
  • Toate terasele sunt deschise? Vei constata că doar anumite terase şi restaurante sunt deschise în staţiuni. Nu este o regulă general valabilă, dar există riscul să vrei să iei masa într-un anumit loc, iar odată ajuns acolo să constaţi că este închis. Înainte de a face o rezervare pentru un sejur, caută pe internet câteva restaurante unde se mănâncă bine să dă un telefon de verificare. 
  • Verifică programul parcului de distracţii? În aproape fiecare staţiune există câte un parc de distracţii cu leagăne, tobogane, carusel, maşinuţe etc. Interesează-te dacă acesta este deschis în perioada în care vrei să ajungi la mare. E important deoarece nu vei sta toată ziua la plajă. Dacă nu ai unde să-ţi petreci timpul liber, te vei plictisi repede. Atât tu, cât şi cei mici. 

Cât costă un sejur de şase nopţi

  • Tarifele practicate pentru şase nopţi de cazare, pentru zona Mamaia - Constanţa - Eforie, sunt: 
  • 205 lei/ persoană pentru un sejur la un hotel clasificat cu o stea;
  • 235 de lei la un hotel de două stele sau 315 lei cu mic dejun inclus; 
  • 265 de lei la un hotel de trei stele, ori 425 de lei cu mic dejun;
  • 485 de lei la un hotel de patru stele; 
  • 605 lei la un hotel de cinci stele.

Pentru sudul litoralului, în Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche, tarifele maximale pentru această ediţie a „Litoralului pentru toţi” sunt mai mici. Astfel, tarifele pentru un sejur de şase nopţi/ persoană vor fi cuprinse între 159 de lei, la un hotel de o stea, fără mic dejun şi 469 de lei/ persoană, la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net