La 81 de ani, Lelea Florea a făcut ciorapi de lână pentru toți pompierii unei unități din Bistrița

Ultima actualizare:

    Lelea Florea a croșetat 40 de perechi de ciorapi de lână pentru pompieriFoto: Facebook / MAI
Lelea Florea a croșetat 40 de perechi de ciorapi de lână pentru pompieriFoto: Facebook / MAI

Poveste emoționantă și exemplu de urmat, la 81 de ani. Lelea Florea, o bătrână din Sângeorz-Băi, a împletit ciorapi de lână pentru 40 de pompieri angajați la unitatea de lângă locuința ei. E incredibil de la ce a pornit totul! Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au relatat cazul pe pagina de Facebook a instituției.

Lelea Florea îi știa de ani de zile pe pompierii de la unitatea aflată la doi pași de casă. Îi vedea cum salvează vieți, îi aprecia și îi iubea ca pe proprii copii. Aproape în fiecare zi se salutau și schimbau câteva cuvinte: „Sunteți bine, copii?” / „Suntem bine, Lele Floare! Dumneata cum ești?” / „Mă mai doare șoldul, mă mai doare un picior, dar sunt bine, mamă!” / „Dacă ai nevoie de ceva, aici suntem, doar să ne anunți”.

A lucrat la ei din iulie

Prin iulie, când afară era caniculă, bătrâna își saluta din nou „vecinii”: „Sunteți bine, copii?” / „Suntem bine, Lele! Încercăm să ne împăcăm cu căldura asta, că la iarnă om avea tot timpul să înghețăm, i-a răspuns Vasi, veteranul pompierilor din subunitate. Se pare căacest răspuns i-a dat de gândit bunicii. Timpul a trecut, iar apariția ei prin curtea casei a fost tot mai rară. Însă, acum câteva zile, femeia a ieșit pe prispă și l-a strigat pe Vasi. „Hai un pic până la mine, copile!” / „S-a întâmplat ceva, Lele?” / „Sunt bine, mamă, dar am avut ceva treabă. Să vă fac ciorapii ăștia de lână, sunt 40 de perechi, câte una pentru fiecare dintre voi. Din iulie m-am apucat de ei. Vine iarna și tare vă vor prinde bine. Să știi că de la picioare te ia frigul și n-aș vrea să vă betejiți! Măcar cu atât să vă pot ajuta”, i-a spus bătrâna. Vizibil emoționat, pompierul a întrebat-o cum ar putea-o ajuta ei pe ea. „Să aveți grijă de voi, mamă, și să ajutați oamenii. Dacă vă știu bine pe toți, asta îmi dă puterea să vă mai fac și la anul. Să vă dea Dumnezeu sănătate că ne apărați de foc și de necazuri!”, i-a răspuns bătrânica.

MAI: „Ce om minunat!”

Povestea a fost relatată de reprezentanții MAI, pe pagina lor de Facebook. „Ea este Lelea Floarea, o femeie de 81 de ani din Sângeorz-Băi. A avut o problemă la un șold, acum șase ani s-a și operat, dar tot se mișcă foarte greu. Însă asta nu o împiedică, atât cât poate, să ajute. De fapt, așa a fost de când se știe... mereu cu gândul la ceilalți! Uitându-ne la această poză, nu putem spune decât un singur lucru: CE OM MINUNAT! Dacă aveți drum prin Sângeorz-Băi, mergeți să o cunoașteți... S-ar bucura să-i spuneți Bună ziua”, se arată în postare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net