Klaus Iohannis s-a hotărât ce face cu noul Cod Fiscal: îl retrimite în Parlament

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis nu este de acord cu scăderea taxelor prevăzute de noul Cod Fiscal
Klaus Iohannis nu este de acord cu scăderea taxelor prevăzute de noul Cod Fiscal

Mulți ochi stau îndreptați spre noul Cod Fiscal. Mai trebuie doar semnătura președintelui țării Klaus Iohannis pentru ca documentul să devină lege. Se pare că scăderile de taxe prevăzute l-au făcut pe primul om în stat să-l retrimită în Parlament.

Actul normativ a fost votat de Camera Deputaților, în 24 iunie, iar șeful statului are la dispoziție 20 de zile ca să descidă dacă-l aprobă sau nu.

Surse de la Cotroceni au dezvăluit, pentru Realitatea TV, că președintele are de gând să retrimită Codul Fiscal în Parlament.

Acesta este nemulțumit taxeel care ar trebui să scadă, odată cu promulgarea lui. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, dar și reprezentanții Comisiei Europene au avertizat asupra pericolelor  pe care le generează marile scăderi de taxe prevăzute în acest act normativ.

Codul Fiscal vine cu mari reduceri de taxe începând cu 1 ianuarie 2016: scăderea cotei generale de TVA de la 24% la 19%, eliminarea accizei de 7 eurocenţi pe litrul de carburant şi a taxei pe stâlp şi reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%.

Toate aceste măsuri vor produce un gol bugetar de 12 miliarde de lei, din care 9 miliarde de lei îl reprezintă numai scăderea TVA la 19%.

Dacă portofelele românilor ar fi mai pline, bugetul de stat al sărăci. Asta în condițiile în care guvernanții și-au asumat majorarea salariilor, dublarea alocației pentru copii, dar și alocarea a 2% din PIB pentru Armată.

Discuția pe tema noului Cod Fiscal au început astăzi, după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, l-a întrebat pe președinte ce are de gând să facă cu actul normativ.

Discuția a avut loc pe fugă la investirea în funcția de ministru al Transporturilor a lui Iulian Ghiocel Matache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
turisti blocati png
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net