Klaus Iohannis îi cere demisia premierului Victor Ponta

Ultima actualizare:

    Victor Ponta a fost trimis în judecată
Victor Ponta a fost trimis în judecată

Preşedintele Iohannis a declarat, joi, după trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, că „imaginea României are foarte mult de suferit”, iar, din punctul lui de vedere, soluţia la această problemă ar fi cea pe care a propus-o şi în iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, anunță Mediafax. În același dosar, mai sunt trimise în judecată alte patru persoane, între care senatorul Dan Șova și directorul Complexului Rovinari.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta de fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru că ar fi emis mai multe facturi, fără a avea o bază legală, în baza unui contract încheiat între firma sa de avocatură şi cea a lui Dan Şova. Anchetatorii au stabilit că, în realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare cu Şova.

Mai mult, în perioada efectuării unor controale fiscale, Ponta s-ar fi înțeles cu Șova ca acesta să întocmească în cadrul societății de avocați rapoarte de activitate juridică, „pretins a fi prestată de Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenția”, spun procurorii anticorupţie.

Procurorii DNA susţin că, în realitate, Ponta nu a efectuat niciuna dintre activitățile înregistrate în contabilitate, folosind o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în București. Firma lui Dan Şova i-ar fi cumpărat premierului şi un autoturism Mitsubishi Lancer Evo 10, „la solicitarea expresă” a acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net