Judecătoarea a primit şpagă de la fraţii Becali în pungi de chipsuri

Ultima actualizare:

    Judecătoarea Geanina Terceanu a primti mită 220.000 de euro de la fraţii BecaliFoto: Click!
Judecătoarea Geanina Terceanu a primti mită 220.000 de euro de la fraţii BecaliFoto: Click!

Noi detalii ies la iveală în cazul judecătoarei Geanina Terceanu, acuzată de luare de mită la procesul dosarul "Transferurilor" pentru a-i achita pe greii fotbalului. Ea ar fi acceptat de bună voie să fie umilită în sala de judecată de Ioan Becali şi chiar a fost cea care a stabilit detaliile întregii scene. Mai mult, ea a stabilit felul în care a primit şpaga, pentru a se asigura că nu vor fi prinşi: fraţii Becalii lăsau plicurile cu bani în supermarketuri, care ajungeau apoi la Terceanu în pungi de chipsuri.

Geanina Terceanu a fost arestată pentru 30 de zile, fiind acuzată de DNA că a primit mită 220.000 de euro pentru a-i achita pe cei implicaţi în dosarul "Transferurilor". Pentru această sumă de bani, magistratul a acceptat să fie umilit în sala de judecată. Ba chiar, ea a regizat întreaga scenă şi a pus la punct detaliile privind circul făcut de Ioan Becali, conform adevarul.ro. 

Impresarul de fotbal a făcut un scandal-monstrul în timpul unei şedinte: "Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să conducă ţara asta! Să vă văd atunci dacă faceţi dreptate sau nu! Că trebuie să o faceţi! Aaa, dacă aţi consemnat ce a zis martorul, săru’-mâna! Pot să vă sărut mâna? V-ar plăcea, dar ce doamnă? Sunteţi sub ordin să se scrie cum vrea martorul?“.

Acest discurs a avut rolul de a lăsa impresia că inculpaţii se aşteaptau să primească pedepse grele. Dezvăluire au fost făcute de unul dintre denunţătorii din acest caz, rudă a fraţilor Ioan şi Victor Becali. El a spus că judecătoarea a fost ceva care le-a transmis impresarilor cum să se poarte în sala de judecată la pronunţarea sentinţelor măsluite. 

Victor şi Ioan Becali au dat mită pentru a fi achitaţi în dosarul "Transferurilor"
Victor şi Ioan Becali au dat mită pentru a fi achitaţi în dosarul "Transferurilor"

„Totodată, judecătoarea mi-a spus că, în momentul în care va pronunţa soluţia de achitare, să spun familiei Becali să pară îngrijoraţi de soluţia care se va pronunţa“, a declarat Gabriela Manole, soţia lui Teodoris Manole, cel de-al doilea denunţător. 

Mita, ascunsă în pungi de chipsuri

Pentru a se asigura ca nu va fi prinsă, judecătoarea Terceanu a impus reguli stricte. Ea a cerut intermediarilor, soţii Manole, să folosească telefoane cu cartele prepay şi să comunice codificat. Gabriela Manole a primit banii de la Victor Becali în plicuri, lăsate în supermarketuri şi i-a dat mai departea judecătoarea, în pungi de chipsuri. 

"M-am întâlnit cu Becali Victor în acelaşi loc, de această dată chiar în magazinul Penny Market şi am stabilit să ne plimbăm printre rafturi, fără să ne vorbim, şi să îmi lase banii într-un plic, pe un raft. Acesta mi-a lăsat banii pe un raft din magazin şi eu i-am luat imediat, după care am plecat, de asemenea, fără să ne vorbim. Imediat după ce am luat banii de la Becali Victor, i-am dat judecătoarei două bipuri, aceasta înţelegând, în acest mod, că am luat banii. În aceeaşi zi, aşa cum convenisem cu judecătoarea, am mers în satul Movila, având banii asupra mea şi am identificat casa surorii judecătoarei. (...) La scurt timp, a venit la casa surorii sale şi judecătoarea Terceanu Geanina, astfel că m-am întâlnit cu ea pe drum. M-am făcut că nu o cunosc şi am mers în paralel cu ea, până când ne-am apropiat de casa surorii ei. (...) I-am dat banii surorii judecătoarei într-un plic introdus într-o pungă de chipsuri“, a mai povestit martora.

Mare partea a sumei primite drept mită, 105.000 de euro, a fost găsită în locuinţa surorii judecătoarei, în satul Moviliţa, din Ilfov. Martora a povestit că i-a sugerat Geaninei Terceanu să ascundă banii într-o cutie de metal, pe care să o îngroape cât mai adânc în curtea casei. 

Prestaţia judecătoarei Geanina Terceanu a fost pe placul fraţilor Becali, care au decis să o răsplătească pe magistrată după pronunţarea sentinţei. Ei i-au mai dat 45.000 de euro, bani care au ajuns la Terceanu prin aceaşi procedură. 

Geanina Terceanu a primit bani şi de la Cristian Borcea: ea i-a cerut, chiar înainte de darea sentinţei, 10.000 de euro fostul şef de la Dinamo. 

Genina Terceanu le-a sugerat fraţilor Becali că îi poate ajuta în dosar

Conform procurorilor, judecătoarea a fost cea care le-a sugerat fraţilor Becali că îi poate ajuta pentru o anumită sumă de bani. Ea l-a trimis pe avocatul Dan Petre să discute cu Teodoris Manole, rudă a fraţilor şi să le transmită impresarilor că au "intrare" la judecătoare. 

"Avocatul Petre Dan mi-a spus că dosarul Transferurilor în care erau cercetaţi, printre alţii, Becali Victor şi Becali Ioan, a picat la o judecătoare la care acesta avea «intrare». Ştiind că eu sunt rudă cu familia Becali, m-a întrebat dacă sunt de acord şi dacă doresc să vorbesc cu aceştia, în sensul de a-i întreba dacă sunt interesaţi de acest subiect.(...) Becali Ioan a fost de acord", a spus Manole. 

Dosarul "Transferurilor", rejudecat în 2014

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpați din dosarul "Transferurilor", în 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel București, care în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei și opt ani de închisoare, cu suspendare sau cu executare.

Ulterior, Înalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins toate probele cerute şi nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, toți inculpații au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali, câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos, trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu și Jean Pădureanu, câte trei ani şi patru luni, și Gheorghe Popescu, trei ani, o lună şi zece zile. Dintre aceştia, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi George Copos sunt deja în libertate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net