Joi la prânz, cel mai bun moment să-ţi faci paşaport

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii care au nevoie să-şi înnoiască paşapoartele în această perioadă primesc un ajutor din partea autorităţilor.

Ca urmare a cozilor de la direcţiile judeţene de paşapoarte din ultima perioadă, reprezentanţii Direcţiei Generale de Paşapoarte îi sfătuiesc pe români să-şi depună cereri în zilele de miecuri şi joi, în jurul prânzului, când s-a constatat un aflux scăzut de solicitanţi. Totodată, direcţiile judeţene de paşapoarte din cadrul Prefecturilor îşi extind programul de lucru în aceste zile. În 12 judeţe (Bacău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Teleorman, Vaslui) şi municipiul Bucureşti ghişeele vor fi deschise şi azi.

Direcţiile din Galaţi, Maramureş, Mureş şi Vaslui vor avea deschis şi în ziua de Sfântă Mărie. De asemenea, cererile pentru obţinerea paşapoartelor se pot depune în toată ţara în prima zi lucrătoare după această sărbătoare, respectiv 16 august. Taxele pentru eliberarea paşapoartelor (258 lei pentru persoanele peste 12 ani, 234 lei pentru copiii până în 12 ani şi 96 lei pentru paşaportul simplu temporar) se pot achita în numerar, online (prin E-banking în contul Prefecturii din judeţul de domiciliu), prin mandat poştal sau prin virament bancar (în contul Prefecturii).

Faţă de alţi ani, de acum nu mai este obligatorie prezentarea unor copii a documentelor care însoţesc cererea de eliberare a paşaportului.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net