Joci la pariuri pe net? Rişti 10.000 de lei amendă

Ultima actualizare:

    Site-urile de pariuri  ilegale care activează în  România vor fi interzise  în următorii cinci ani.  Lista neagră o găsiţi  pe onjn.gov.roFoto: AFP
Site-urile de pariuri ilegale care activează în România vor fi interzise în următorii cinci ani. Lista neagră o găsiţi pe onjn.gov.roFoto: AFP

Câştigurile tale la jocurile de noroc ar putea fi insuficiente pentru a-ţi plăti amenda pe care o vei lua dacă ai intrat pe site-uri neautorizate. Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc are o listă cu 40.000 de români care şi-au jucat veniturile pe site-uri dubioase. Ei riscă sancţiuni de până la 10.000 de lei fiindcă au contribuit la îmbogăţirea unor privaţi care fac evaziune fiscală.

Culmea, culmilor. Statul român îşi ameninţă propriii cetăţeni cu amenzi usturătoare pentru că-şi joacă veniturile la „păcănele”, dar nu face mai nimic pentru sancţionarea celor care fac bani grămadă din viciul românilor. Zeci de site-uri de pariuri şi jocuri de noroc, unele înregistrate în România, altele create în afara ţării, fac aproape o sută de milioane de euro în fiecare an fără să plătească un cent statului român cu titlu de impozit. Recent, Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc a întocmit o listă cu toate site-urile de jocuri care activează fără licenţă. Conform legii, administratorii lor trebuie sancţionaţi cu amendă penală sau cu închisoarea până la un an fiindcă s-au sustras de la plata taxelor către stat.

Impozite de 250 de milioane €, necolectate

În plus, fiecare dintre aceste site-uri ar trebui interzise de operatorii de Internet, însă în acest moment, în mod inexplicabil, toate funcţionează bine-mersi. Surprinzător e că românii care au băgat bani la pariuri în ultimele două săptămâni (circa 40.000) riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei, chiar dacă n-au ştiut că site-urile sunt ilegale. „Un principiu fundamental cu privire la aplicarea legii este acela că stă în obligaţia cetăţeanului de a se informa asupra a ceea ce este legal sau nu să întreprindă.

Însă nu amenzile aplicate jucătorilor trebuie să fie miza, ci blocarea site-urilor neautorizate”, ne spune Doru Gheorghiu, director executiv al Patronatului Organizatorilor de Pariuri. Prejudiciul adus statului în ultimii 5 ani se ridică la circa 250 de milioane de euro. Nu doar statul e tras în ţeapă de activitatea acestor platforme online, ci şi operatorii de pariuri autorizaţi, care au mai puţini jucători în agenţii din cauza concurenţei neloiale a firmelor-fantomă.

La ce te expui când joci online

În primul rând rişti să nu intri în posesia banilor „câştigaţi” pe site-uri dubioase. Jocurile de noroc, în general, creează depende nţă, iar aceasta din urmă îţi accentuează comportamentul agresiv. Jocurile online te depărtează de lumea reală, de familie şi de prieteni, iar cei care petrec mult timp ancoraţi în această „realitate” ajung să sufere de tulburări de atenţie. Cei care joacă online au tendinţa să parieze tot ce au şi, indiferent câţi bani pierd, au convingerea că sunt aproape de potul cel mare, spun psihologii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net