Joc video: te distrezi și înveți ce să faci la un dezastru

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Toată lumea ”stă” pe Internet, mai ales tinerii. De aceea, astăzi, 20 octombrie, se lansează un joc video care vrea să înveţe populaţia, în special tinerii, cum să reacţioneze în caz de dezastre naturale.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) lansează, joi, 20 octombrie, la Cluj-Napoca, jocul video online ”Rex și Andrei versus Dr. Formidabilis”, prin care vrea să înveţe populaţia, în special tinerii, cum să reacţioneze în caz de dezastre naturale, scrie turdanews.ro.

Personajele principale ale jocului sunt Andrei şi câinele Rex care, pe parcursul a cinci niveluri, trebuie să înveţe cum să reacţioneze în caz de incendiu, în cazul unei crize sanitare, cum să acorde primul ajutor în cazul unui accident, ce să facă în timpul unei furtuni şi cum să se pregătească pentru alte situaţii de criză provocate, în joc, de maleficul Doctor Formidabilis şi experimentele acestuia.

Primele două niveluri ale jocului video ”Rex și Andrei versus Dr. Formidabilis” sunt disponibile începând de astăzi, 20 octombrie, în timp ce restul vor putea fi jucate din luna mai a anului 2017.

”Este un joc pe care un copil îl joacă şi învaţă cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă. Va fi o formă de pregătire a copiilor, dar şi a populaţiei în generală. Este unul dintre cele mai importante proiecte pe acest domeniu. Jocul este bazat pe o experienţă de succes în Germania”, a explicat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, citat de aceeași sursă.

Proiectul a costat 1.031.387,00 de euro, bani europeni și se adresează în special copiilor între 7 și 12 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net