«Jihadistul» Luigi se lăuda pe Internet că ştie să facă bombe

Ultima actualizare:

    Luigi se lăuda pe Internet că ştie să facă bombe şi tot aici se interesa de unde ar putea să cumpere arme -model AK şi grenade
Luigi se lăuda pe Internet că ştie să facă bombe şi tot aici se interesa de unde ar putea să cumpere arme -model AK şi grenade

Elevul craiovean Luigi Constantin Boicea vroia să devină martirul Statului Islamic. După ce s-a convertit la islam, tânărul ar fi postat ameninţări la adresa unor persoane publice, una dintre ele fiind chiar preşedintele Klaus Iohannis. Mai mult, acesta se lăuda pe Internet că ştie să facă bombe şi tot aici se interesa de unde ar putea să cumpere arme -model AK şi grenade.

Ce spun procurorii DIICOT

„Boicea Luigi Constantin şi-a arătat disponibilitatea de a deveni martir al Statului Islamic, atât prin deplasarea în zonele în care acesta acţionează, pentru a lupta alături de ei, cât şi prin sacrificiul său în state din Europa, la ordinul membrilor Statului Islamic. În acest sens, acesta s-a interesat de modul în care poate achiziţiona arme de tip AK, grenade, veste antiglonţ şi de asemenea a studiat modalitatea în care poate fi construită artizanal o bombă. Totodată, a proferat ameninţări la adresa unor persoane publice, care au criticat acţiunile Statului Islamic, Boicea Luigi Constantin postând ameninţări pe siteu-rile unde aceştia apar”, susţin procurorii DIICOT.

Pe pagina de socializare posta mesaje ameninţătoare

Pe Facebook şi Google Plus, Luigi Boicea îşi luase numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan sau Umar Al-Rumaani, el postând mesaje ameninţătoare şi susţinând crimele Daesh, potrivit hotnews.ro.

Craioveanul i-a scris un mesaj celebrului interlop Nelson Mondialu, în care i-a cerut să nu mai apară în haine arăbeşti. Mai mult, băiatul i-a scris lui Klaus Iohannis, pe pagina acestuia de Facebook, că este responsabil pentru bombardamentele din Siria, pentru că s-a alăturat Coaliţiei.

Ce mesaj i-a scris preşedintelui Iohannis

„Klaus Iohannis, prin aderarea la coaliţia ce luptă împotriva Statului Islamic, este responsabil de sângele iudeilor, creştinilor şi musulmanilor ce sunt ucişi pe nedrept din pricina bombardamentelor voastre”, scria tânărul craiovean, pe Facebook.

Voia să cumpere AK-uri, veste anti-glonţ şi grenade

Tânărul craiovean se interesa pe Facebook despre cum poate achiziţiona armament şi se lăuda că ştie să facă bombe artizanale, conform mesajelor prezentate de procurorii DIICOT.

„Auzi, ai idee cam cât ar costa 2 AK-uri, 2 veste, 10 încărcătoare şi 8 grenăzi?”, scria el într-un mesaj, sub numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan.

„Eşti conştient că ştiu să fac o bombă folosind doar 2 telefoane/unu ca emiţător şi altu ca declanşator plus încă 2, 3 canistre de gas. Sau molotov”, este un alt mesaj prezentat de procurori.

Luigi a fost ridicat de DIICOT marţi dimineață

Tânărul de 17 ani, din Craiova, a fost ridicat, ieri dimineață, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări, au declarat pentru Mediafax apropiate anchetei. Potrivit surselor citate, tânărul este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia în baza informaţiilor că acesta ar face propagandă jihadistă, prin mesaje transmise pe internet.

Băiatul  a fost ridicat şi dus la audieri, iar de la locuinţa sa au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net