Are izvor de apă minerală în curte şi dă la tot judeţul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Zeci de maşini şi căruţe ticsite cu sticle şi butoaie de plastic goale opresc zilnic în faţa livezii lui Vasile Ban, din satul hunedorean Banpotoc. Oamenii vin să se aprovizioneze cu apă minerală care izvoreşte de pe terenul omului. Apa este bogată în sulf, iar localnicii susţin că are efecte terapeutice.

Vasile Ban (61 de ani) a moştenit izvorul în anii 1980, atunci când, pe terenul familiei sale, s-au făcut foraje, în căutarea unor zăcăminte de minereuri valoroase."S-a forat până la o adâncime de 120 de metri şi au dat de izvorul de apă minerală", a spus bărbatul. Izvorul a rămas în livada lui, iar pentru că nu are ce face cu atâta apă, a tras o ţeavă, la drum, şi i-a lăsat pe oameni să se alimenteze din el. A montat şi câteva robinete, tot pentru ca străinii care ajung aici să nu fie nevoiţi să aştepte prea mult pentru a se aproviziona. Nu sunt puţini cei care ajung la izvorul din Banpotoc. În fiecare zi, se formează cozi în faţa izvorului de apă minerală.

Faima izvorului a adus o mulţime de oameni în zonă. Unii duc apa tocmai în Ungaria

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Am venit din Hunedoara, cu mai mulţi prieteni din Ungaria. Am umplut peste 100 de sticle, iar o parte vor ajunge în Ungaria. E gratuită şi e bună pentru organism, chiar dacă e acidulată ca apa minerală, iar la început aţi putea fi deranjaţi de gustul de sulf", spune Marian, unul dintre cei care s-au aprovizionat duminică de la izvor. Faima izvorului a adus o mulţime de oameni în zonă, dar şi o cantitate impresionantă de gunoaie. Pârâul în care se scurge apa minerală s-a umplut de sticle şi ambalaje de plastic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net