ISIS alungă turiștii. Vacanțele în țările arabe au scăzut dramatic

Ultima actualizare:

    Românii fug de vacanțele în Egipt, Tunisia sau alte țări din zona arabă, din cauza confictelor armate
Românii fug de vacanțele în Egipt, Tunisia sau alte țări din zona arabă, din cauza confictelor armate

Țările arabe nu mai sunt la căutare în rândul turiștilor români. De teama grupărilor teroriste, agențiile de turism au avut de suferit anul aceasta, astfel că Egiptul și Tunisia au fost scoase de pe lista destinațiilor de vacanță.

Cine nu pleca la plajă vară, mergea toamna în țările arabe. Acolo, temperaturile sunt suportabile în această perioadă a anului. Din păcate, conflictele din ultima vreme i-au ținut departe de români de aceste zone, odată cutătate.

”Tunisia a scăzut toată lumea rabă. În Iordania au fost doar 30 de pasageri, în loc de 1.300 cât estimam că vom avea. Erau în plan zece zboruri. Pe Tunisia nu avem zboruri, iar în Egipt au fost anulate. Ne așteptăm la o scădere anul viitor și pe Turcia”, a declarat Dan Goicea, director adjunct la Cocktail Holidays.

Emiratele Arabe se află la polul opus. Românii se înghesuie să petreacă câteva zile în luxoasa țară. ”Dubai este vedeta acestei ierni și avem pachete începând de la 400-600 de euro de persoană cu mic dejun”, anunță tour-operatorii. 

Criza economică din Grecia, pagubă de sute de mii de euro

Și numărul turiștilor pentru Grecia a scăzut în această vară, din cauza crizei economice. ”Anul acesta am scăzut prețurile tocmai ca să eficietizăm gradul de încărcare, care a crescut cu 5%. Am avut 13.700 de turiști, cu 1.000 în plus față de anul trecut. În schimb, pe perioada celor două-trei săptămâni de criză numărul clienților a scăzut cu 600, ceea ce a însemnat o pierdere de 300.000 de euro”, a mai anunțat Dan Goicea.

Primele trei destinații favorite

Cu toate acestea, în topul preferințelor românilor și în 2015 s-a situat Grecia cu 59%, Turcia cu 30% și Spania cu 12%. Pachetul mediu în Grecia a costat 521 de euro, la un hotel de patru stele.

30.000 de euro, cea mai scumpă vacanță

Cea mai scumpă vacanță vândută de  Cocktail Holidays a fost anul acesta în SUA. Doi români au plătit 30.000 de euro, pentru un sejur de 33 de zile, cu mic dejun inclus.

Pe locul doi s-a situat Dubaiul. O familie a plătit 13.000 de euro, după care s-a situat Mauritius, cu 9.600 de euro și Antalya cu un pachet exclusivist în valoare de 7.000 de euro.

Pentru Revelion, agențiile de turism le pregătesc românilor pachete în Sharm el-Sheikh, Mauritius, Madeira și Antalya.

Schi în Alpii Francezi cu 850 de euro

În plus, cei care vor să meargă la schi anul acesta pot opta pentru Alpii Francezi.

În Regiunea Paradiski, stațiunea Les Arcs, există 425 km de pârtie, iar cazarea se face în apartamente de patru stele, aflate chiar pe pârtie, dotate cu SPA, iar unele au saună chiar în cameră.

O săptămână de schi aici costă 850 de euro de persoană și include zborul cu avionul, transferul din Geneva în stațiune și skipass pentru șase zile.

Mâncarea nu este inclusă, dar poți găti în apartament, toate fiind dotate cu bucătărie.

Ofertele au fost puse deja în vânzare.

Pe de altă parte, Bulgaria vine cu o ofertă de neegalat pentru stațiunile Bansko și Pamporovo: de la 170 de euro de persoană, în care intră cazarea și masa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net