Ipoteză șocantă în cazul cățeilor lipiți cu smoală fierbinte

Ultima actualizare:

    Așa arată cânii acum, după ce au fost puși pe picioare
Așa arată cânii acum, după ce au fost puși pe picioare

Au două luni de când au venit pe lume și se chinuiau să supraviețuiască pe străzile din Iași. Vorbim despre patru pui de câine care au fost cât pe ce să moară sufocați în smoală fierbinte. Ipoteza veterinarilor care i-au salvat este șocantă.

Oamenii cred că muncitorii care au asfaltat parcările din zonă se fac vinovați pentru gestul criminal.

”La 10-15 metri distanță de terenul viran unde i-am găsit plini de smoală s-au asfaltat de curând două-trei locuri de parcare pentru încărcare electrică auto. Bănuiesc că muncitorii de acolo au aruncat smoala rămasă și au turnat-o peste ei. Ori dormeau încolăciți și nu i-au observat, ori au făcut-o intenționat. Din câte am aflat, câinii erau fătați de o cățelușă comunitară, care mai are încă doi pui. Deci nu au fost aruncați de un stăpân care nu i-a dorit. Ieri am depus reclamație la Poliție și la Poliția Animalelor ca să-i găsească pe cei vinovați. Noi am fost chemați de o angajată de la Kauflad care i-a auzit schelălăind, în 21 iulie”, a declarat, pentru Click!, Cătălin Paveliu, cel care conduce Fundația Sky, din Iași.

Imediat ce au fost preluați, micuții căței au fost duși la cabinetul veterinar, anesteziați și curățați.

Unul dintre ei a fost grav pentru că avea botul și un ochi plin cu smoală.

Așa arătau câinii când au fost scoși din smoala întărită pe ei
Așa arătau câinii când au fost scoși din smoala întărită pe ei

”Acum sunt bine, mănâncă, dar îi tratăm în continuare. Sunt trei băieți și o fetiță, iar după ce îi punem pe picioare și le întocmit toate documentele pot fi adoptați”, ne-a mai precizat Paveliu. Dacă vor fi prinși, vinovații riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare pentru maltratare.

Ce spune primăria

Reprezentanții Primăriei Iași au declarat, pentru Click!, faptul că firma care s-a ocupat de amenajarea parcării se numește Citadin.

”Această societate s-a ocupat de lucrările de amenajare a locului de parcare, însă, nu acum, ci în urmă cu trei luni. Informația a fost confirmată și de directorul societății. M-am informat și am aflat că cei de la magazinul Kaufland au desfășurat o lucrare de mici dimesiuni în această perioadă, au schimbat niște borduri, pe terenul lor. Locul respectiv nu este domeniu public, astfel că că nu avem competențe. Nu știm cu cine au lucrat”, ne-a explicat  Dan Postulea, purtătorul de cuvânt al primăriei.Câinii au fost găsiți lipți de asfalt în zona magazinului Kaufland Nicolina.

Ce spun reprezentanţii magazinului Kaufland

Reprezentanţii magazinului Kaufland lângă care au fost găsiţi câinii au subliniat că lucrările de amenanjare au constat în vopsirea a trei locuri de parcare şi că nu a fost folosită smoală. Ei mai precizează că magazinul nu are nicio legătură cu incidentul. 

“Un astfel de eveniment este într-adevăr regretabil și trist. În ceea ce privește lucrările de amenajare din incinta parcării magazinului Kaufland Iași din zona Nicolina, acestea au fost finalizate la începutul lunii iulie și nu au presupus asfaltare sau lucrul cu smoala. Amenajarea a constat în vopsirea în verde a 3 locuri de parcare în dreptul stației de încărcare electrică auto, care a fost montată pe spațiul verde.

Subliniem că Kaufland România nu are nicio legătură cu acest trist incident.” 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net