Iohannis: "PSD nu a înțeles nimic din apelurile mele. Plumb și Shhaideh ar fi trebuit să demisioneze"

Ultima actualizare:

    Președintele a vorbit despre scandalurile din JustițieFoto: Digi 24
Președintele a vorbit despre scandalurile din JustițieFoto: Digi 24

Președintele Klaus Iohanis a participat la o conferință de presă în care a răspuns întrebărilor privind dosarul Belina și atitudinea avută de Sevil Shahideh şi Rovana Plumb.

Atunci când a fost întrebat dacă Sevil Shhaideh și Rovana Plumb ar fi trebuit să demisioneze după ce procurorii au început cercetarea în dosarul Belina el a răspuns că atitudinea sa față de cei care sunt anchetați este una foarte clară și că este de părere că cei care sunt cercetați nu ar trebui să dețină funcții importante în stat.

" Cred că vă amintiţi de poziţiile mele pe care le-am avut în ocazii similare, şi din nefiricere au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o ţară care întăreşte statul de drept. Într un stat de drept, persoane urmărite penal nu trebuie să fie în codnucerea statului. Da, doamenle minsitru trebuiau să demisioneze. A doua varianta aceptabilă: trebuia să fie retrase. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor minsitru nu este de bun augur. Nu mă anteprounţ prin acestă afirmaţie şi nu cunosc detalii din dosar. Vorbesc din punct de vedere al preşedintelui. Îmi doresc foarte mult un Guvern care nu este supus unor suspiciuni. Nu ştiu dacă doamnele ministru sunt vinovate sau nu, nu este treaba mea, nici a PSD. Vinovăţia se stabileşte de către judeăctori. Pentru Guvern ar trebui să devină normalitate ca persoane urmăritre penal să nu fie în conducerea statului. Cum vor privi românii un Guvern în care două doamne care gestionează fonduri foarte consistente sunt supectate de acţiuni penale? Nu este bună ceastă evoluţie. Este păcat că PSD nu a înţeles nimic din repetatele mele apeluri. Avertizez că această cale nu este cea bună. Un număr important de politiceni influenţi se ocupă cu a ataca Justiţia, inducând în populaţie impresia că Justiţia nu funcţionează. Mai mulţi din aceşti politiceni influenţi sunt fie condamnaţi penal, fie urmăriţi penal. Nu doresc tăcere şi adoptarea legilor în Parlament.Nu am niciun temei pentru suspendarea acestor doamne minsitru", a spus Iohannis. 

Iohannis a fost de părere că afirmația lui Tudorel Toader privind un posibil abuz venit din partea DNA este una care indică lipsa unei abordări corecte a subiectului. Mai mult decât atât a insinuat că rolul lui Tudorel Toader nu este acela de a emite judecăți de valoare, ci de a lua atitudine și a acționa.

  "Domnul ministru Toader a confundat poziţia de acum cu poziţia de rector pe care a avut-o înainte. Dacă vorbim pur teoretic, se poate purta o disucţie pe competenţa de contencios adminsitartiv. Este adevărat că se poate purta această discuţie. Dar domnul Toader nu este profesor universitar, ci este minsitrul Justiţiei. Din postura de minsitru al Jsutiţiei, nu trebuia să facă afirmaţii teoretice, ci trebuia să vină cu un act care să corecteze codul de procedură civilă. Mi se pare inadecvată abordarea domnului ministru. Sunt mulţumit de activitatea DNA".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net