Iohannis: «Leul nostru nu va avea probleme, ne-a asigurat guvernatorul BNR»

Ultima actualizare:

    Şeful statului a spus că, în discuţiile preliminarii avute la Cotroceni, a înţeles că “toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană”
Şeful statului a spus că, în discuţiile preliminarii avute la Cotroceni, a înţeles că “toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la finalul consultărilor cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR şi cu liderii partidelor, că nu nu există probleme de îngrijorare pentru economia românească şi pentru finanţele româneşti.

UPDATE 12.50: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, l-a asigurat că impactul referendumului din Marea Britanie pentru ieşirea din UE asupra monedei naţionale este mic şi gestionabil.

 ”Leul nostru nu va avea probleme, ne-a asigurat guvernatorul BNR”, a subliniat preşedintele.

Menţionând că a solicitat şi a primit informaţii importante pentru ţară, şeful statului a spus că premierul Dacian Cioloş l-a asigurat că impactul Brexit asupra economiei româneşti nu este mare, nu e un motiv de îngrijorare şi că va fi gestionat fără probleme majore.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut această declaraţie la finalul consultărilor pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii partidelor politice.

Şeful statului a spus că, în discuţiile preliminarii avute la Cotroceni, a înţeles că “toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană”, scrie news.ro.

“Cred că situaţia foarte deosebită în care ne aflăm acum datorită rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie de ieşire din UE impune o întâlnire de acest tip în care ne armonizăm punctele de vedere, ne gândim la ce este de făcut. Din discuţiile preliminarii pe care le-am avut cu liderii politici, am înţeles că toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană, iar din discuţiile pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, cu domnul guvernator, am înţeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească şi pentru finanţele româneşti. Dar, dincolo de aceste poziţii foarte bune, este nevoie de o aprofundare a acestei chestiuni şi din acest motiv mi-am permis foarte din scurt să convoc această întâlnire”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la finalul consultărilor pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii partidelor politice.

Britanicii au votat pentru ieşirea din UE

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, a anunţat oficial, la Manchester, preşedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net