Iohannis îl ”bate” pe Isărescu

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis este cel mai credibil politician, surclasându-l pe Mugur Isărescu
Klaus Iohannis este cel mai credibil politician, surclasându-l pe Mugur Isărescu

Toate ierarhiile au fost doborâte din 16 noiembrie încoace. Inclusiv cele ce țin de credibilitate. Potrivit unui sondaj INSCOP, Mugur Isărescu a scăzut în ochii românilor, în detrimentul lui Klaus Iohannis, care este perceput ca cel mai credibil politician.

Ani de zile guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-a aflat în fruntea clasamentului, în ceea ce privește încrederea în politicieni. Acum, a fost detronat la o diferență destul de mare.

Klaus Iohannis domină clasamentul cu 60% încredere multă şi foarte multă, faţă de 35,2% la măsurătoarea din octombrie, fiind urmat de Isărescu cu 45,7%, într-o uşoară creştere faţă de octombrie (42,6%).

Pe locul 3 coboară premierul Victor Ponta care acumulează 26,1% încredere multă şi foarte multă (comparativ cu 38,7% pe datele culese la începutul lunii octombrie) și de Sorin Oprescu care a obținut 23% încredere multă şi foarte multă (27,3% în octombrie).

Succesul lui Klaus Iohannis propulsează puternic PNL – PDL, care câştigă 10 procente comparativ cu măsurătoarea din octombrie, dar nu afectează semnificativ scorul Alianţei PSD-UNPR-PC care pierde doar 3 procente.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, asocierea PNL-PDL ar obţine 41,7% din voturi – cei care exprimă o opţiune de vot clară (faţă de 31,8% în octombrie), urmată de Alianţa PSD-UNPR-PC cu 38,8% (41,9% în octombrie). Locul 3 este ocupat de Partidul Mişcarea Populară cu 5,6% (6,4% în octombrie), urmat de UDMR cu 5,1% (5,3% în octombrie).

Restul partidelor măsurate nu ar trece pragul parlamentar de 5%, scrie adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net