Iohannis, atac la Dragnea.”Nu voi desemna un premier penal”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohhanis a respind propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE prin Liviu Dragnea
Klaus Iohhanis a respind propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE prin Liviu Dragnea

Lupta pentru putere devină din ce în ce mai acerbă. În timp ce social-democrații se văd deja învingători la alegerile parlamentare și anunță că vor guvernarea, președintele țării anunță răspicat că nu va numi niciodată un premier penal. Aviz aici pentru Liviu Dragnea.

Președintele PSD are gânduri mari. Ținta lui Liviu Dragnea este să devină prim-minstru în viitorul guvern, care se va forma după alegerile parlamentare din11 decembrie.

Președintele țării, Klaus Iohannis, i-a tăiat, însă, elanul și a spus că liderul social-democraților nu va fi numit premier. În plus, nu se va implica în jocurile politice.

”Indiferent de cine va fi propusă, nu voi nominaliza o persoană condamnată penal sau urmărită penal”, a anunțat primul om în stat.

Dragnea i-a răspuns imediat. ”Vreau ca PSD-ul să câștige alegerile și să desemneze premierul. Cred că președintele va accepta propunerea cîștigătorilor”, a declarat acesta.

Are o condamnare de doi ani pentru referendum

Liderul PSD are în acest moment o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul ”Referendumul”, primită în aprilie 2016.

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, la referendumul din 2012, în care a implicat 74 de persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

În paralel, Dragnea este acuzat că a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, preciza DNA.

De asemenea, Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiați ai săi (membri de partid din județul Teleorman, unde îndeplinea funcția de președinte al Consiliului Județean) să facă tot ce le stă în putință, inclusiv prin încălcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru îndeplinirea pragului de participare care asigura validarea referendumului, adică debarcarea lui Traian Băsescu de la șefia țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net