Ioana Băsescu, vinovată în numele tatălui?

Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Ştia Traian Băsescu ce ştia când a anunţat misterios, miercuri seara, că una dintre fiicele lui va fi arestată în curând. Ieri dimineaţă a venit şi prima mutare a procurorilor: Ioana, fiica cea mare a fostului preşedinte, a fost audiată timp de patru ore la DNA.

Campania electorală din 2009 pare să fie motivul pentru care fata lui Traian Băsescu a dat, joi, cu subsemnatul în faţa procurorilor anticorupţie.Conform unor surse citate de Antena 3, Ioana Băsescu ar fi participat la finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din urmă cu şapte ani. În calitate de notar public, fata cea mare a fostului preşedinte ar fi ajutat la ”pierderea” a câtorva sute de mii de euro. Potrivit surselor citate, în acest caz mai este vizat şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Gheorghe Nastasia.

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Denunţătorul din acest dosar ar fi susţinut că ar fi cheltuit un milion de euro, care ar fi fost derulaţi prin mai multe firme.Ioana Băsescu a ieşit de la DNA după ce a fost audiată timp de aproape patru ore. Ea nu a făcut nici o declaraţie despre dosarul în care a fost audiată sau dacă este martor ori suspect. Avocatul Ioanei Băsescu a însoţit-o până la maşina care o aştepta în faţa sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar după plecarea acesteia, s-a întors în sediul DNA. Aseară, Ioana Băsescu a fost acuzată de instigare la spălare de bani şi de abuz în serviciu, iar procurorii au plasat-o sub control judiciar.

«Maica» Elena, 4 noi acuzaţii într-o singură zi

Audiată şi ea timp de câteva ore la DNA, Elena Udrea a declarat la ieşire că procurorii au început urmărirea penală faţă de ea. Aceasta a precizat că este vorba de 4 acuzaţii de spălare de bani legate de calitatea sa de persoană care s-a ocupat “neoficial” de campania fostului preşedinte Traian Băsescu. Acuzaţiile vin la numai o zi după ce Udrea a anunţat că a fost admisă la Facultatea de Teologie din Cluj, la Consiliere pastorală şi asistenţă psiho-socială.


    Elena Udrea
Elena Udrea

Dosarele penale ale familiei BăsescuRADU PRICOP, soţul Ioanei Băsescu

  • urmărit penal pentru complicitate la şantaj
  • urmărit penal pentru fals şi înşelăciune în Dosarul Moşia Brătienilor, privind retrocedări ilegale de terenuri

MIRCEA BĂSESCU, fratele lui Traian Băsescu

  • condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită

DRAGOŞ BĂSESCU, fiul lui Mircea Băsescu

  • trimis în judecată pentru trafic de influenţă
  • acuzat că a cerut un milion de euro de la un om de afaceri ca să intervină la procurori
  • proprietarul în acte al moşiei de la Nana, pusă sub sechestru de Parchetul General într-un dosar privind retrocedări ilegale
  • acuzată de spălare de bani

ELENA BĂSESCU

  • apare în denunţul fostului ministru Gabriel Sandu
  • 125.000 € din şpagă au ajuns ca sponsorizare pentru campania sa de la europarlamentare

BOGDAN IONESCU, fostul soţ al Elenei Băsescu

  • familia lui Bercea Mondial susţine că era intermediarul şpăgilor către persoane influente
  • o astfel de întâlnire, într-o benzinărie, în care a luat sacoşe cu bani, ar fi fost filmată
image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net