A intrat în Cartea Recordurilor la un an de la moarte! Dumitru Comănescu, recunoscut ca cel mai bătrân bărbat al planetei

Ultima actualizare:

    Dumitru Comănescu a intrat în Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai bătrân bărbat al planetei, în perioada 28 mai-27 iunie 2020Fotografii: Centrul pentru Seniori al Municipiului București
Dumitru Comănescu a intrat în Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai bătrân bărbat al planetei, în perioada 28 mai-27 iunie 2020Fotografii: Centrul pentru Seniori al Municipiului București

A intrat în Cartea Recordurilor la un an de la moarte! Dumitru Comănescu a trecut în neființă pe 27 iunie 2020, iar acum a fost recunoscut oficial ca fiind cel mai bătrân bărbat al planetei. Acesta a trăit până la 111 ani și 7 luni.

Oficialii Guinness World Records l-au declarat, în urmă cu câteva zile, pe Dumitru Comănescu ca fiind cel mai vârstnic bărbat al planetei.

Titlul vine la un an de la moartea acestuia și este valabil pentru perioada 28 mai-27 iunie 2020, când încă era în viață.

Alexandra Dobre, directorul CSMB: ”Suntem mândri de această recunoaștere binemeritată”

”Suntem mândri de această recunoaștere binemeritată! Fiecare întâlnire cu domnul Dumitru Comănescu a fost o veritabilă lecție despre viață și credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăși și învinge marile, dar și micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate și înțelegere. Gândurile frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit atâta vreme viața drept în ochi, ne-au fost transmise cu infinită caldură si bunătate. Ne-a surprins mereu cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile și îndemnurile optimiste și ne-a lăsat amintiri de neuitat”, a spus Alexandra Dobre, director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București (CSMB).

Dumitru Comănescu, premiat și de Centrul pentru Seniori al Capitalei

Dumitru Comănescu ne-a părăsit pe 27 iunie 2020, la 111 ani și 7 luni, iar timp de o lună a fost deținătorul acestui record unic-cel mai  vârstnic bărbat al planetei- o premieră absolută pentru Europa de Est.


    Alexandra Dobre, directorul CSMB, alături de Dumitru Comănescu, când i-a oferit premiul în cadrul proiectului ”Vieți Centenare”
Alexandra Dobre, directorul CSMB, alături de Dumitru Comănescu, când i-a oferit premiul în cadrul proiectului ”Vieți Centenare”

Beneficiar al Proiectului ”Vieți Centenare”, în cadrul căruia a fost premiat cu 5.000 de lei și o plachetă onorifică, CSMB a făcut toate demersurile pentru ca acesta să fie recunoscut de autoritățile noastre ca fiind cel mai “Cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”.

În iunie 2019, Dumitru Comânescu, declarat cel mai vârstnic bucureștean

Ceea ce s-a și întâmplat. Pe 29 iunie 2019, Comănescu a fost declarat oficial de către Direcția pentru Evidența Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, din cadrul Ministerului de Interne.

Un an mai târziu, pe 28 mai 2020, The Gerontology Research Group a stablit că bucureșteanul era cel mai longeviv bărbat în viață al Planetei, fapt recunoscut în iunie 2021 și de Cartea Recordurilor.  

Dimitru Comănescu a fost inginer agronom și a lucrat 70 de ani

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova.

A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul lui Gheorghe Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

Iniţial, s-a înscris la Facultatea de Matematică, unde l-a avut ca profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica. Apoi, și-a găsit vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică.

Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, Comănescu s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi, a luat locul cinci pe ţară, așa încât şi-a prelungit activitatea. Secretul longevităţii sale a fost dragostea pe care i-a oferit-o familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi.

152 de seniori centenari au fost premați de CSMB

Până în prezent, 152 de seniori bucureșteni au fost premiați de CSMB, prin Proiectul ”Vieți Centenare”.

Fiecare dintre ei a primit câte 5.000 de lei, o plachetă onorifică și sprijinul necondiționat al autorităților locale. În 2020, deși distanțarea socială datorată pandemiei nu a permis să fie alături și de seniorii centenari, așa cum și-ar fi dorit, echipa CSMB a lansat în cadrul proiectului Campania ”Viața la puterea 100”.

Câțiva centenari au transmis îndemnuri, încurajări și mesaje mobilizatoare. Printre aceștia s-a aflat și Dumitru Comănescu, care spunea: ”Niciuna din greutățile vieții nu m-a învins! Împreună vom trece și peste asta! Stăm acasă și totul va fi bine!”

Kane Tanaka, cel mai bătrân om al planetei, are 118 ani

Cea mai bătrână persoană din lume este japoneza Kane Tanaka, care are 118 ani și 7 luni.

Născută pe 2 ianuarie 1903, Tanaka fusese deja recunoscută în martie 2019 de Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână femeie de pe planetă, la vârsta de 116 ani, iar în septembrie anul trecut a stabilit recordul japonez la 117 ani și 261 de zile.


    Japoneza Kane Tanaka este cel mai bătrân om din lumeFoto: AFP
Japoneza Kane Tanaka este cel mai bătrân om din lumeFoto: AFP

Acesta locuiește într-un azil de bătrâni din Fukuoka, face zilnic gimnastică, calcule, este pasionată de jocul de masă japonez Reversi și îi place la nebunie ciocolata.

Secretul logevității ei? „Să mănânci mâncare gustoasă și nu încetezi niciodată să studiezi”, a spus Kane. Obiectivul ei este să ajungă la 120 de ani.

Citește și: 

Exerciții tibetane care îți prelungesc viața

Hormonul care prelungeşte viaţa. Cum poţi să-l stimulezi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net