Interviu cu un supravieţuitor din Colectiv: «La noi e genocid!»

Ultima actualizare:

    64 de persoane au murit, iar alte peste 100 au fost rănite, în urma incendiului din Colectiv
64 de persoane au murit, iar alte peste 100 au fost rănite, în urma incendiului din Colectiv

Liviu Popescu este fericit că trăieşte. În fatidica noapte de 30 octombrie s-a aflat în Clubul Colectiv. Şi-a pierdut aici prieteni de-o viaţă, dar a rezistat, poate, celui mai mare dezastru civil din România.

Liviu are 29 de ani şi putem spune că e printre cei norocoşi, pentru că, deşi se află la minimum cinci ani de o sperată recuperare completă, este independent şi aşteaptă ca viaţa să-şi reia cursul normal.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Liviu vorbeşte despre recuperarea sa şi despre sistemul medical din România. Întrebat de modul în care a fost tratat în spital, tânărul a povestit că infrastructura este la pământ.

Liviu Popescu
Liviu Popescu

“Dacă ne referim la cadrele medicale -medici, asistente, infirmiere- au fost la înălţime! Eu am avut norocul să ajung în singurul spital specializat în arsuri din ţară! Bineînţeles, şi aici, la Spitalul de Arşi, infrastructura este la pământ: paturi vechi susţinute de cutii de carton, o singură cadă în care se spălau arşii, trei-patru bolnavi într-un salon în care zilnic intrau mulţi vizitatori şi, din păcate, deja celebrele infecţii nosocomiale, care au omorât mai mulţi oameni decât arsurile. La noi s-a spus că avem condiţii ca în Germania, dar probabil se refereau la Germania secolului XIX. Oamenii nu ştiu, nu au posibilităţi şi practic sunt privaţi de ceea ce au nevoie. Sunt oameni care mor în spitale pentru că se fură medicamente, pentru că umblă gândaci prin salon şi pentru că în 300 de spitale din ţară totul se dezinfectează cu apa de ploaie, cu soluţii diluate, care nu numai că nu ajută, dar fac bacteriile şi mai rezistente. Oamenii responsabili de asta ar trebui executaţi, este genocid!”, a spus Liviu.

Interviul integral cu supravieţuitorul din Colectiv îl puteţi citi aici.

image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net