Inspectorul "spion": nu-l ghiceşti, dar el te vede

Ultima actualizare:

    Fiscul trimite pe teren angajaţi care urmăresc dacă patronii localurilor respectă legea. Radu Constantin lucrează la Direcţia Antifraudă BucureştiFoto: Sever Gheorghe
Fiscul trimite pe teren angajaţi care urmăresc dacă patronii localurilor respectă legea. Radu Constantin lucrează la Direcţia Antifraudă BucureştiFoto: Sever Gheorghe

Îmbrăcat lejer, intră într-un local. Comandă o băutură şi se aşază confortabil la o masă. Poate fi un client obişnuit sau un inspector de la Fisc. Angajaţii n-au de unde să ştie că tocmai îl servesc pe “spionul” care le urmăreşte activitatea.

Cine crede că mai merge să fenteze statul se înşală amarnic. Patronii de cluburi, terase şi restaurante pot avea Fiscul pe cap fără să ştie. Inspectorii Antifraudă nu vin întotdeauna îmbrăcaţi în uniforme şi cu maşini pe care scrie cu litere mari ANAF, ci se transformă, mai nou, în clienţi.

Inspectorii se deghizează  în clienţi şi urmăresc activitatea localului
Inspectorii se deghizează în clienţi şi urmăresc activitatea localului

Cu o pereche de pantaloni pe el, un tricou şi, eventual, încălţat în şlapi, inspectorul-spion se află în misiune. Se aşază într-un loc discret şi comandă ceva. Nu i-ai dat bon fiscal? Foarte rău. Te vede că ai scos bani din casa de marcat şi ai plecat cu ei? Te paşte o amendă uriaşă. Radu Constantin, 34 de ani, este unul dintre băieţii de la Fisc care tot timpul e plecat în misiune. “Nu pornim la vânătoare fără gloanţe în puşcă, plecăm întotdeauna să obţinem rezultate maxime. Spre exemplu, atunci când primim reclamaţii despre anumite localuri, iar ele sunt multe, mai întâi le verificăm în bazele de date. 80% din control e făcut din birou. Niciodată nu intrăm la ghici. Suntem îmbrăcaţi în civil. Putem fi câte doi sau câte şapte care urmărim un local. Niciodată nu e la fel. Comandăm ceva şi  supraveghem, în special, casa de marcat. Dacă sunt scoşi bani şi căraţi cu punga la maşină, urmărim traseul, dar nu intervenim pe loc. Îi ţinem sub observaţie mai multe zile”, ne explică Radu, care lucrează la Fisc de zece ani.

Imediat ce s-a stabilit care este traseul banilor nefiscalizaţi, sunt anunţate echipele să vină în control. De cele mai multe ori, inspectorii ANAF sunt sprijiniţi în munca lor de serviciile secrete, ceea ce înseamnă că angajaţii şi patronii localurilor, unde există suspiciuni că fac evaziune, sunt filaţi, iar convorbirile le sunt interceptate. Angrourile, dar şi marile lanţuri de magazine, sunt în vizorul inspectorilor, dar la alt nivel.  

Click! spune

Potrivit ANAF, în perioada 24-25 iulie au fost verificaţi 99 de agenţi economici din Mamaia şi Năvodari. Au fost date amenzi de 699.941 lei, au fost confiscaţi 12.451 lei şi a fost închis un local. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net