Azi încep înscrierile la clasa pregătitoare şi clasa întâi

Ultima actualizare:

    230.000 de copii au fost recenzaţi pentru clasa întâi
230.000 de copii au fost recenzaţi pentru clasa întâi

Emoţii mari pentru părinţi! Azi încep înscrierile la clasa pregătitoare şi clasa întâi. Pentru că mulţi doresc să-şi ducă copilul la cele mai renumite şcoli, instituţiile de învăţământ i-au programat pe ore, tocmai ca să se evite îmbulzeala.

Prima etapă a înscrierilor începe azi şi se va încheia pe 22 aprilie. Copiii care nu vor fi înscrişi la o şcoală după prima etapă, vor intra în cea de-a doua, care are loc în perioada 8 mai - 17 mai.

Micuţii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august, pot fi înscrişi automat în clasa pregătitoare, iar cei care sunt aniversaţi după începerea anului şcolar, trebuie să treacă azi, înainte de depunerea dosarului, printr-o evaluare psihosomatică.

Copiii care fac 7 ani până la sfârşitul lunii august pot fi înscrişi la clasa I, chiar dacă nu au făcut clasa pregătitoare, în timp ce micuţii care vor împlini 7 ani, în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, vor trece, de asemenea, printr-o evaluare a capacitaţilor intelectuale.

Potrivit Insepctoartului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în Capitală sunt 1.250 de locuri la clasa pregătitoare şi 1.167 de locuri la clasa I.

Orele la clasa pregătitoare vor fi ţinute de învăţătoare fie la şcoală, fie la grădiniţă, în funcţie de spaţiul de care dispune fiecare unitate de învăţămînt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net