FOTO Accidentul din Muntenegru. A leşinat la căpătâiul mamei

Ultima actualizare:
Cele două victime duse la groapă sunt soţi
Cele două victime duse la groapă sunt soţi

Aurora Morar, femeia care a murit în tragicul accident din Muntenegru, a fost îngropată azi în Cimitirul Central din Cluj. Durerea a fost prea mare pentru fiica sa care a scăpat ca prin minune din autocarul blestemat. Tânăra a leşinat în timpul ceremoniei.

Pe un cer noros, o mulţime de oameni, toţi în negru, o conduc pe ultimul drum pe Aurora Morar, femeia care şi-a pierdut viaţa în autocarul morţii şi care, ca orice mamă, şi-a protejat, până în ultima clipă, fiica ce azi este în viaţă datorită gestului ei de a o acoperi cu propriul trup.

Corpul ei neînsufleţit a fost depus miercuri la capela din Cimitirul Central al Clujului, unde a fost privegheat ore în şir de membrii familiei şi prieteni.

Azi a fost înmormântată. La slujbă au venit zeci de oameni, prieteni, cunoştinţe ca să aline, măcar cu prezenţa, pe soţul femeii decedate, cele două fete şi pe fiul pe care i-a lăsat în urmă.

Ceremonia a început la ora 13.00 şi a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Prea Sfinţitul Vasile Someşanul.

„Aşa mi-a spus şi el: Mă bucur că măcar Loredana a scăpat!"

„Nu-mi găsesc cuvinte ca să le pot adresa acum pentru că pălesc în faţa acestei dureri, o durere de nedescris", a spus preotul Mihai Colţ care cunoşte de ani buni familia Aurorei Morar.

Acesta a spus că drama este mare, că nimeni nu se aştepta la o asemenea tragedie.

„Ne pare rău, regretăm. Avea o fiică care în septembrie trebuia să se căsătorească. Aurora a fost o fată extraordinar de bună, un om harnic. Şi-a făcut o gospodărie în satul clujean Pata, iar apoi în Cluj", adaugă preotul.

Durerea e surdă, iar cuvintele descriu cu greu expresiile de pe chipurile rudelor, darămite lacrimile care nu se mai opresc de pe obrajii copiilor Aurorei Morar.

„Loredana este bucuria tatălui ei. Aşa mi-a spus şi el: Mă bucur că măcar Loredana a scăpat!", mărturiseşte abătut preotul Colţ.

Lacrimi peste lacrimi

Unchiul Aurorei Morar, Ioan Morar, povesteşte că familiei îi este foarte greu, că se află încă în stare de şoc.

„Am aflat acum două zile. Un frate de-al Aurorei, Vasile, m-a sunat acasă şi mi-a spus ce s-a întâmplat. Plângea chiar. E greu oricum. Bine că a scăpat Dana (n.r. Loredana Morar, familai îi zice Dana). Am înţeles că e rănită. Nu am reuşit să o văd. Doamne feri să nu rămână cu sechele!", zice bătrânul unchi.

Mai ştia că aşa au convenit ei în familie ca în excursie să plece doar Aurora cu fiica ei cea mică, Loredana Morar. „Dana a cerut să fie externată din spital ca să poată veni la înmormântarea mamei ei. Trist. Foarte trist. Nu doresc nimănui aşa ceva", mai spune Ioan Morar.

Lumea vorbea, o căuta cu ochii pe supravieţuitoare accidentului. Pentru ea durerea a fost copleşitoare şi i s-a făcut rău.

Înmormântarea a fost una discretă, familia a dorit ca ceremonia să se desfăşoare departe de ochii curioşilor, la fel ca şi priveghiul.

Vecinii Aurorei Morar, cu ochii în lacrimi, au spus că sunt încă marcaţi de cele petrecute.

„Nu se poate descrie în cuvinte drama prin care trece familia (n.r. vecinii noştri). Am vorbit cu soţul şi cu băiatul, dar cu fetele nu. Ele sunt în stare de şoc. Băiatul, Sorin, mi-a povestit că Aurora şi fiica sa, Maria Loredana, au fost aruncate din autocar sub un bolovan, care s-a prăvălit şi a strivit-o pe mamă, iar fata a scăpat. Maică-sa, cumva, a protejat-o cu trupul", a povestit unul dintre vecinii familiei Morar.

Curtea de Argeş
Curtea de Argeş

Tot azi, alte lşase victime ale tragicului accident au fost conduse pe ultimul drum: patru la Curtea de Argeş şi două la Timişoara.


    Curtea de Argeş
Curtea de Argeş

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net