Infractorii din dosarul CFR, reținuți

Ultima actualizare:

    Estrella Ștefănescu a fost audiată ieri la DNA, de unde a plecat încătușată
Estrella Ștefănescu a fost audiată ieri la DNA, de unde a plecat încătușată

Omul de afaceri Iorgu Ganea a fost reținut, azi dimineață, de procurorii DNA în dosarul privind fapte de corupție în domeniul transportului feroviar privat de călători și al subvențiilor , au declarat pentru Agerpres surse judiciare. aseară a ajuns după gratii și Estrella Ștefănescu, șef serviciu la CFR.

În același dosar a fost reținută, aseară, și Estrella Ștefănescu, șef serviciu în CFR.

Ieri au fost audiate la DNA mai multe persoane, printre care și directorul Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor, Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul SC Regiotrans SRL, Florin Hădărean, și Nicolau Costache, fost director al CFR Infrastructură Regională Brașov.

Estrella Ştefănescu ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comană pentru preluarea multor trasee de la CFR Călători, pentru care aceste firme încasau subvenţii. Pentru a-i favoriza, ea le-ar fi pus la dispoziţie celor doi oameni de afaceri informaţii despre societăţile concurente, astfel că ei ştiau exact ce oferte să facă pentru a câştiga licitaţiile.

Cei doi au câşigat contractul de închiriere integrală a infrastructurii de pe raza Regionalei CFR Timişoara cu firma lor SC RC CF Trans SRL Braşov.

În schimb, șefa de la CFR a primit, printre altele, card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile, dar şi bani pentru a merge la o nuntă. Procurorii spun că prejudiciul creat s-ar ridica la peste 5 milioane euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net