Infractori inventivi. Traficanţii de ţigări aduc marfa peste graniţă cu deltaplanul!

Ultima actualizare:

În timp ce preţurile ţigărilor româneşti creştea precum cozonacul, depăşind lejer pragul psihologic de zece lei pachetul, tutunul moldovenesc a câştigat teren printre fumătorii din Galaţi, preţul unui pachet de ţigări de calitate inferioară fiind chiar şi cu 50% mai mic decât în magazine.

Cei care profită de pe urma acestui viciu sunt contrabandiştii care pe apă, pe uscat şi mai nou, pe calea aerului, cu deltaplane şi avioane uşoare, aduc cantităţi semnificative de ţigări fabricate în Republica Moldova, profitând de distanţa mică dintre judeţul nostru şi statul vecin. În aceste condiţii, afacerile cu tutun au explodat, câteva dintre reţelele care se ocupau cu alimentarea pieţei negre fiind destructurate în urma unor acţiuni în forţă ale poliţiei.

"Pe parcursul anului 2010 şi de la începutul anului în curs, poliţiştii de frontieră gălăţeni în cooperare cu alte structure abilitate au înregistrat 24 de dosare penale de contrabandă cu ţigări, 71 de persoane fiind arestate. Au fost descoperite 664.000 de pachete de ţigări, a căror valoare totală ajunge la 1.808.000 de lei", ne-a declarat Oana Galu, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

CITEŞTE MAI MULTE ŞI VEZI FOTO AICI

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net