Incredibil! Medicul acesta vrea să se facă brancardier pentru un salariu mai mare

Ultima actualizare:

    Medicul Adrian Dărăbanțiu și-a depus dosarul la concurs ca să care paciențiFoto:Special Arad
Medicul Adrian Dărăbanțiu și-a depus dosarul la concurs ca să care paciențiFoto:Special Arad

Trăim în România, unde orice este posibil! Inclusiv ca un medic de-o viață să vrea să facă munca de jos pentru bani mai mulți. Este și cazul doctorului Adrian Dărăbanţiu, care și-a depus dosarul de angajare pe post de brancardier la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

A învățat pe brânci ca să salveze vieți, iar de când a depus jurământul lui Hypocrate au trecut 31 de ani.

Timp în care a oblojit în cabinet și la domiciliile pacienților mulți bolnavi. Acum, peste 2.500 de arădeni îl au pe Adrian Dărăbanţiu medic de familie.

El este, de altfel, şi preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Arad. Iar din această poziție a studiat grila de salarizare din Sănătate și nu mică i-a fost mirarea să constate că un brancardier pleacă acasă cu mai mulți decât el.

”Poate primi în mână chiar peste 4.000 de lei, iar eu după 31 de ani de activitate, rămân în mână cu jumătate din această sumă, deşi am un cabinet medical peste medie ca mărime, cu aproximativ 2.500 de pacienţi. Am colegi care au 1.500 de pacienţi, iar cabinetul lor încasează în jur de 10.000 lei lunar, deci medicul pleacă acasă cu mai puţin de 2.000 de lei pe lună, chiar 1.500 lei, după ce şi-a plătit angajaţii, a achitat facturile şi toate taxele”, a spus Dărăbanţiu pentru news.ro.

În semn de protest față de sistem, doctorul și-a depus dosarul ca să se angajeze pe un post de brancardier, după ce s-a consultat cu familia.

”Dacă voi deveni brancardier, ştiu că lucrez în ture, fără stres, fără birocranţia în care sunt îngropate cabinetele medicilor de familie, fără să fiu trezit noaptea de pacienţi, fără responsabilităţi, dar cu mult mai mulţi bani în mână. Nu m-ar mira să nu fiu acceptat la angajare, pentru că aş putea fi considerat supracalificat. În spitale lucrează o treime din salariaţii din Sănătate, iar restul de două treimi sunt complet abandonaţi de stat. S-a ajuns ca unele cabinete de medici de familie să nu mai aibă asistente, pentru că toate au plecat în spitale, unde pot câştiga şi 8.000 de lei în mână, faţă de salariul minim pe care îl primeau”, a completat arădeanul.

Și alți colegi de-ai bărbatului se gândesc și ei serios să renunțe la munca de medic și să se transforme în infirmiere și brancardieri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net