Incredibil! Au vrut să amendeze actorii pentru o piesă de teatru

Ultima actualizare:

    Actorii s-au chinuit să le explice actorilor că de partea lor e Constituția României (foto: reporteris.ro)
Actorii s-au chinuit să le explice actorilor că de partea lor e Constituția României (foto: reporteris.ro)

Actorii companiei de teatru „Auăleu” din Timișoara au fost legitimați și aproape amendați la Iași de jandarmii vigilenți din cauza unei piese jucate pe stradă. Oamenii legii au reclamat faptul că piesa conținea injurii și, din acest motiv, îi deranjează pe cei din jur.

Jandameria Română nu prea merge la teatru. Sau Jadarmeria Română vede doar partea goală a paharului. Astea ar fi două posibile explicații ale gestului ieșit din comun manifestat la Iași de un echipaj al venerabilei instituții. Trei oameni ai legii au intervenit la finalul unei piese de tetaru, jucată în Piața Unirii de actorii companiei de teatru „Auăleu” din Timișoara. Jandarmii le-au cerut actorilor să se legitimeze și le-au spus că vor fi sancționați cu amendă pentru „proferarea de injurii la adresa altor persoane”, scrie reporteris.ro. Vezi discuția cu jandarmii AICI.

Inițial, actorii au crezut că e o glumă, dar s-au lămurit curând că jandarmii nu au nici umor. Oamenii legii au fost de-a dreptul scandalizați din cauza celor două personaje din piesă, un jandarm și o protestatară, care își aruncau cuvinte de ocară. Actorii au încercat să le explice că este un act artistic, o piesă care se joacă în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Jandarmii continuau să scrie procesul verbal și să legitimeze persoanele care au jucat în piață. Oamenii din public au intervenit, la fel de scandalizați de modul în care aceștia au tratat un act artistic.

Când și-au dat seama că nu au cum s-o scoată la capăt, din cauza spectatorilor care s-au coalizat cu actorii, jandarmii au dat înapoi și au renunțat la amenzi.

Directorul artistic al festivalului de teatru, Oltiţa Cîntic, a declarat că „situaţia este absurdă şi că spectacolul oferit la final de jandarmi parcă face parte din spectacolul propriu-zis”, conform news.ro.

„Au venit la noi la teatru, am discutat şi le-am explicat că arta nu este o realitate. În cele din urmă nu ne-au dat amendă, dar situaţia este ciudată. Am vorbit apoi şi cu comandantul Jandarmeriei Iaşi, care a înţeles, apoi a râs şi el”, a spus Oltiţa Cîntic.

Ea a mai afirmat că în comedia jucată la Iaşi, Jandarmeria este într-adevăr ironizată, dar că este prezentată şi situaţia societăţii româneşti în ansamblu.

„În piesă, o fostă profesoară de română se plânge de pensia mică. Ea mănâncă parizer şi spune că din cauza sărăciei este nevoită să participe la pomeni. Actriţa are şi un cărucior pentru piaţă după ea. Actorul-jandarm îi scrie un proces-verbal femeii, după care fosta profesoară îi încercuieşte greşelile gramaticale şi îl ironizează”, a spus directorul artistic al festivalului de teatru de la Iaşi, Oltiţa Cîntic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
protest INQUAM Photos  jpg
image
image
image
image
image
image
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
1 numerologie jpg jpeg
tren cfr gara jpg
pensie jpeg
zodii norocoase jpg
image png
Router Acer Predator Connect W6 FOTO Adrian Pogîngeanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net