A început masacrul mistreților! Țiriac și-a adus prietenii bogați în Banat

Ultima actualizare:

    În 2005, Adrian Năstase a împușcat 23 de mistreți
În 2005, Adrian Năstase a împușcat 23 de mistreți

Are 78 de ani și nu se lasă. Omul de afaceri Ion Țiriac, cel mai bogat român, și-a adus din nou prietenii înstăriți și celebri la o partidă de vânătoare de neuitat. Pentru că a pierdut domeniul Balc, vânătoarea s-a mutat în Banat, în localitatea Ersig.

Vânătoarea de la Balc a fost mutată pe domeniul omului de afaceri Ion Ţiriac de la Ersig, în Caraş-Severin, cumpărată în urmă cu doi ani. Invitații de seamă au ajuns în România încă de joi, scrie news.ro.

Partida anuală de vânătoare organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac nu va mai avea loc anul acesta la Balc, în judeţul Bihor, ci la Ersig (comuna Vermeş), în județul Caraş-Severin, pe un domeniu de vânătoare de 700 ha, care este proprietatea fostului tenismen. Mai mulţi oameni de afaceri din Europa au sosit, joi, pe Aeroportul din Timişoara, iar vânătoarea a început astăzi (8 decembrie), de la ora 8.00 şi va dura aproximativ patru ore.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, mai mulţi oameni de afaceri din Europa au sosit cu aeronave private şi au fost primiţi în Salonul Oficial. Aceştia au plecat ulterior spre judeţul Caraş-Severin, unde este organizată partida anuală de vânătoare a lui Ion Ţiriac, scrie news.ro.

Din 2005, partida de vânătoare a avut loc pe domeniul de la Balc și au fost uciși de fiecare dată sute de mistreți.

Domeniul de la Ersig, în suprafaţă de peste 900 de hectare, i-a fost retrocedat prinţului Paul de România, însă acesta i-a vândut omului de afaceri Ion Ţiriac 700 de hectare. Preţul nu se cunoaşte cu exactitate, însă la momentul tranzacţiei s-a vehiculat suma de 2,1 milioane de euro. Restul de 200 de hectare din domeniu au fost concesionate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului şi Feleacului, scrie news.ro.

Conform protocolului, armele au fost predate unui armurier din Lugoj, iar după partidă, ele vor ajunge din nou la Lugoj pentru a fi curăţate.

Prima vânătoare a avut loc în 2005

La cele brele partide de vânătoare organizate de Ion Țiriac au venit bogații Europei: George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold (Chrysler), Siegfried Wolf, preşedintele companiei Magna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, creatorul de moda italian Stefano Ricci, printul Dimitrie Sturdza.

În 2016, magnatul Ion Țiriac a dat în judecată statul român pentru a obţine, în continuare, dreptul de exploatare a domeniului de la Balc. Statul, prin Romsilva, a considerat că termenul contractului de concesiune a expirat în 2015 şi a pus noi condiţii pentru încheierea unei alte înţelegeri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net