A început coșmarul! Se circulă groaznic pe DN1

Ultima actualizare:

    Imaginea este de pe DN1, de la km 96, după Comarnic (foto: Poliția Română)
Imaginea este de pe DN1, de la km 96, după Comarnic (foto: Poliția Română)

Vacanța a început cu nervi în trafic. Sunt cozi kilometrice, în special pe DN1, pe drumul spre munte. Mii de turişti petrec Sf. Andrei şi 1 Decembrie în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Hotelurile din Sinaia, Bușteni și Predeal sunt pline. Preţurile pentru cazare pornesc de la 80 de lei pentru o cameră dublă, astfel că ai nevoie de noroc ca să mai găsești ceva liber.

Asta se reflectă și în trafic, care este de coșmar la această ore.

Potrivit Poliției Române, se circulă în coloană pe DN1.

În zona localităţii prahovene Nistoreşti şi în dreptul oraşului Comarnic, precum şi în Sinaia, Buşteni şi Azuga, circulaţia se desfăşoară îngreunat, coloanele de maşini întinzându-se pe câţiva kilometri. Traficul este supravegheat atât din aer, cât și de la sol, iar agenții încearcă să fluidizeze circulația.

Evenimente de Ziua Națională în stațiuni

Astăzi este deschis publicului Trenul Regal, care va staţiona în Gara regală din Sinaia, iar mâine se vor organiza manifestări dedicate Zilei Naţionale.

Autorităţile locale au pregătit manifestri dedicate zilei de 1 Decembrie. Astfel, Primăria Sinaia îi invită pe localnici şi pe turişti la ”un moment de bucurie naţională”.

Vor fi exerciţii demonstrative de evacuare-salvare pregătite de către instructorii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Montan "Regele Carol I“ Sinaia, paradă militară, slujbă religioasă şi depunere de coroane de flori. Participanţii la manifestări vor primi steguleţe, insigne şi cocarde tricolore.

Puhoi de mașini la vamă

Și la granițe este aglomerat. Potrivit Poliției de Frontieră, mii de români au ieșit din țară prin vestul ţării, începând de azi dimineaţă.

Cea mai aglomerată este Vama Nădlac II, pe autostradă, unde oamenii au de așteptat aproximativ o oră pentru controlul documentelor.

”Plecăm în nordul Austriei, să schiem, pentru că nişte prieteni au cabană la munte. Profităm de zilele acestea libere, mai ales că s-a anunţat vreme bună, iar zăpada este suficientă”, a spus un bărbat din Deva.

”În acest moment, se lucrează pe toate cele şase benzi destinate autoturismelor pentru ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II, iar personalul de control a fost suplimentat în aceste zile, când există un flux mai mare de turişti”, a declarat corespondentului News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frotnieră Arad, Mihaela Leş.

Conform sursei citate, şoferii sunt sfătuiţi să aleagă alte puncte de trecere, precum Nădlac I (DN7), Vărşand şi Turnu, care nu sunt aglomerate.

La intrarea în ţară, traficul se desfăşoară normal, însă fluxul mare de persoane este aşteptat duminică, la întoarcea românilor din minivacaţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net