Începe sezonul vacanţelor cu preţ redus

Ultima actualizare:

E adevărat că vara este, prin definiţie, anotimpul vacanţelor, însă nici acum, la final de sezon turistic, nu trebuie să ne luăm adio de la călătorii. Escapadele din septembrie şi octombrie au o mulţime de avantaje: soarele este mai blând, locurile mai puţin aglomerate şi preţurile cu 35-40% mai mici.

Potrivite pentru seniori

Toamna este sezonul de vacanţă al seniorilor. O mulţime de oferte incluse în programul „Litoralul pentru toţi” sau oferte de circuite sunt gândite special pentru nevoile şi pentru buzunarul lor. Preţurile sunt simţitor mai mici, vremea este foarte plăcută, ceea ce face ca excursiile să se desfăşoare în bune condiţii, nu sub un soare nemilos, aşa cum s-ar întâmpla în miezul verii. „Printre destinaţiile căutate de seniori pentru vacanţele de toamnă se află Franţa (Coasta de Azur), Italia (Toscana, Sicilia, Napoli-Sorrento), Spania (Madrid, Barcelona, Costa del Sol, Tenerife), Egipt (Hurghada şi Sharm-el-Sheikh), Portugalia, Cipru, Israel, Scoţia Turcia, precum şi New York. Nu în ultimul rând, destinaţiile autohtone sunt căutate de seniorii noştri”, mărturiseşte Raluca Hatmanu, directorul de comunicare al agenţiei Christian Tour.

Cele 3 mari avantaje

  • În primul rând, vacanţele în extrasezon sunt mai ieftine. Faţă de lunile iulie-august, preţurile sunt şi cu 40% mai mici.
  • În al doilea rând, dacă visaţi la o plajă doar a voastră, atunci ar trebui să mergeţi într-o vacanţă pe o insulă grecească, vă mai sfătuieşte Raluca Hatmanu. Acolo, e vară până în octombrie, în unele locuri se poate face baie până la mijlocul lui noiembrie. „Apa este caldă, iar soarele este mult mai blând decât în lunile de vară, ceea ce vă permite să exploraţi destinaţia şi la orele prânzului”, adaugă specialista.

Raluca Hatmanu
Raluca Hatmanu
  • Un al treilea avantaj este liniştea. Şi nu doar Grecia este potrivită, dacă fugiţi de aglomeraţia specifică lunilor de vară, ci şi Italia, Franţa, Bulgaria sau Spania.

Este perioada ideală pentru city-break-uri

În lunile de vară, să iei la picior un oraş european nu este tocmai plăcut din cauza căldurii sufocante. Cele mai bune perioade pentru acest gen de ieşire sunt lunile de toamnă şi de primăvară. „City-break-urile sunt ideale pentru cei care şi-au luat concediu la începutul verii şi le e dor de vacanţă, pentru cei activi, ocupaţi, care vor să se deconecteze 2-3 zile de la birou. Sunt pentru persoane care vânează oferte online, care pot să-şi împacheteze strictul necesar într-o geantă mică, care vor să simtă din nou aerul de vacanţă şi să se relaxeze pe bani puţini”, spune Raluca Hatmanu. Roma, Paris, Praga, Barcelona, Istanbul sunt doar câteva dintre oraşele pe care le puteţi vizita în această toamnă. 

Vacanţa la malul mării poate continua

Pe lângă aceste programe de city-break, toamna e anotimul în care mulţi români merg într-o vacanţă la malul mării. Litoralul pentru toţi oferă, la noi, preţuri din ce în ce mai mici. De ele pot profita atât seniorii, cât şi cei cărora le-au rămas zile de concediu sau cei cu program flexibil, care vor să aibă o vacanţă liniştită cu bani puţini. „Noi propunem turiştilor şi destinaţii însorite, precum Egipt, Antalya, Cappadocia, Iordania şi Israel, într-o perioadă în care în România vremea se strică. Am lansat un program gândit pentru cei veşnic îndrăgostiţi de vară. Tot toamna-iarna sunt programate vacanţe în destinaţii exotice, precum China sau Thailanda. De altfel, temperatura pe timpul verii din acele locuri e insuportabilă pentru europeni, iar umiditatea face ce orice încercare de a sta în aer liber să se transforme într-o corvoadă”, adaugă Raluca Hatmanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net